Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συνελήφθησαν τα τέσσερα μέλη της εγκληματικής ομάδας

Τα λαθραία τσιγάρα τα απέκρυπταν σε εγκαταλελειμμένο κατάστημα, αλλά και σε οικίες που χρησιμοποιούσαν στο κέντρο της πόλης
Σε έρευνες που έγιναν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 18.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων
Εξαρθρώθηκε, έπειτα από επισταμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας και της Ομάδας Ασφαλείας Δοϊράνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, καθώς και αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, τετραμελής εγκληματική ομάδα, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για ένα ανδρόγυνο ηλικίας 51 ετών, καθώς και 2 γυναίκες ηλικίας 54 και 71 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (05-05-2015) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης στο κέντρο της πόλης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις περί λαθρεμπορίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ενεργώντας τουλάχιστον την τελευταία διετία και έχοντας διαρκή δράση με διακριτούς ρόλους, δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και καπνού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος .
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, η 54χρονη έχοντας τον κεντρικό ρόλο, προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, τα οποία αποθηκεύονταν σε συγκεκριμένους χώρους και στη συνέχεια η 51χρονη με την 71χρονη τα διακινούσαν στην αγορά, ενώ για την μεταφορά των λαθραίων τσιγάρων χρησιμοποιούνταν το όχημα του 51χρονου.
Ειδικότερα, σε εγκαταλελειμμένο κατάστημα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης των αδασμολόγητων τσιγάρων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν η 51χρονη και η 54χρονη και σε έρευνα στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.594 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 85 πακέτα λαθραίου καπνού.
Επίσης στον ίδιο χώρο εντοπίστηκε και συνελήφθη η 71χρονη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων τα οποία είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα, προκειμένου να τα διαθέσει στην αγορά.
Σε έρευνα που έγινε σε οικία που διέμενε το ανδρόγυνο, καθώς και σε οικία που χρησιμοποιούσε ο 51χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 14.690 λαθραία πακέτα τσιγάρων.
Επίσης κατασχέθηκε το όχημα του 51χρονου που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά και διάθεση των λαθραίων τσιγάρων στην αγορά της Θεσσαλονίκης.
Εκτιμάται ότι από την παράνομη δραστηριότητα της εγκληματικής ομάδας, το Ελληνικό Δημόσιο έχει απωλέσει σημαντικά έσοδα από διαφυγόντες δασμούς και φόρους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες τσιγάρων, θα αποσταλούν στις αρμόδιες Αρχές, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών.