Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

Ευρωκοινοβουλετική Ομάδα του ΚΚΕ: Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου για την πορεία ένταξής της Αλβανίας στην ΕΕ

Στη συζήτηση για την "έκθεση προόδου της Αλβανίας" στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επεσήμανε τα εξής:        
" Δεκαέξι χρόνια από το βάρβαρο πόλεμο ΝΑΤΟ και Ε.Ε. στη Γιουγκοσλαβία το 1999, με χιλιάδες θύματα, αποδεικνύεται ο  μοναδικός στόχος του :
Εκμετάλλευση "παρθένων" αγορών για χρυσοφόρες μπίζνες, έλεγχος πλουτοπαραγωγικών, ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους.  Ίδιος ο στόχος της Ε.Ε. για ενσωμάτωση της Αλβανίας και συνολικά των Δυτικών Βαλκανίων σ΄αυτήν, σε ανταγωνισμό με ΗΠΑ και Ρωσία.
Παρά τις υποκριτικές δηλώσεις, ΕΕ και αστικές δυνάμεις της περιοχής υποδαυλίζουν εθνοτικές και θρησκευτικές διαφορές, εθνικούς μεγαλοϊδεατισμούς, επαναχάραξη των συνόρων, την επαναλαμβανόμενη απειλή ένωσης Αλβανίας με το προτεκτοράτο του Κοσσυφοπεδίου. Κέρδη για τα μονοπώλια, διαίρει και βασίλευε για τους λαούς  που δεν βρήκαν " ανθρώπινα δικαιώματα" όπως επικαλέσθηκε η Ε.Ε. για την επέμβασή της στην Βαλκάνια και την πορεία σύνδεσης της Αλβανίας μ' αυτήν, αλλά μόνο φτώχεια, ανεργία και προσφυγιά. 
Στην ανατροπή αυτού του δρόμου, ενάντια σε ΕΕ και κεφάλαιο βρίσκεται η ειρήνη και η ευημερία των λαών των Βαλκανίων".
                                    
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.