Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Καλύτερη συγκοινωνία προς το Νοσοκομείο για τους δημότες ζητά ο Γιάννης Φάκας

Τη δυσχέρεια που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των οικισμών της Περίστασης, της Καλλιθέας και της Παραλίας στο να μετακινηθούν από και προς το Γενικό
Νοσοκομείο Κατερίνης έθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης ο δημοτικός σύμβουλος του Άλλου Δρόμου Γιάννης Φάκας.

Όπως ανέφερε το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι η αφετηρία του λεωφορείου του ΚΤΕΛ για το νοσοκομείο είναι στον Σιδ. Σταθμό, αποκλείοντας έτσι τους πολίτες και ειδικά μεγάλης ηλικίας από την Περίσταση, την Καλλιθέα και την Παραλία, να έχουν εύκολη και οικονομική πρόσβαση στο Νοσοκομείο, καθώς αναγκάζονται να πληρώνουν δύο εισιτήρια για μία διαδρομή.
Ο δημοτικός  σύμβουλος προτείνει  είτε με την αγορά ενός εισιτηρίου οι επιβάτες να δικαιούνται μετεπιβίβαση στο λεωφορείο του νοσοκομείου, είτε η αφετηρία του λεωφορείου προς το νοσοκομείο να είναι η Παραλία , για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής.
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο πρόβλημα έχει αναφερθεί και η τοπικός σύμβουλος του Άλλου Δρόμου στην  κοινότητα της Περίστασης  Ανατολή Κουτσικιανίδου.
Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κατερίνης Βαλάντης Θεοδώρου απάντησε ότι θα συζητηθεί και θα διερευνηθεί η δυνατότητα  προσθήκης δρομολογίου προς το Νοσοκομείο που θα εξυπηρετεί τους δημότες του πρώην Δήμου Παραλίας.