Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. καταγγέλλει την κυβέρνηση και την κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ οι οποίοι εμπαίζουν και ξεφτιλίζουν τους ανέργους

Δεν φτάνει που το επίδομα ανεργίας το πήγαν στα 360 ευρώ, δεν φτάνει  που το επίδομα το δικαιούνται  λιγότεροι από το 10% των ανέργων, τώρα αρνούνται  να το καταβάλουν σε άνεργο στην κανονική του
ημερομηνία (2 Μαΐου), με το επιχείρημα ότι  ο άνεργος έκανε το «αμάρτημα»  να καθυστερήσει να  παρουσιαστεί στον ΟΑΕΔ Κατερίνης.   Αντί για 1/4/15, παρουσιάστηκε 3 ημέρες αργότερα, στις 4/4/15. Έστω  και με 3 ημέρες καθυστέρηση έπρεπε όμως να  πληρωθεί κανονικά τον επόμενο μήνα  στις 2 Μαΐου, αφού «τιμωρήθηκε» για το «αμάρτημα» της 3ήμερης αργοπορίας του τον Απρίλιο και, πληρώθηκε καθυστερημένα για τον μήνα Μάρτιο και, η  επομένη  παρουσία του στον ΟΑΕΔ είναι προκαθορισμένη  για τις 2/6/15.
Στις διαμαρτίες του εργαζόμενου ότι η παρουσία έγινε στις 4 Απριλίου και η  πληρωμή αφορά τον Απρίλιο, ο  προϊστάμενος του ΟΑΕΔ  Κατερίνης απάντησε ότι υπάρχει απόφαση της κεντρικής διοίκησης  του ΟΑΕΔ που λέει ότι όποιος άνεργος καθυστερήσει  να παρουσιαστεί στον ΟΑΕΔ, έστω και για  2-3-ημέρες, το επίδομα ανεργίας το παίρνει    τον  επόμενο μήνα.  Στην προκείμενη περίπτωση στις 2 Ιουνίου.
Αυτήν η κατάπτυστη απόφαση του ΟΑΕΔ προσβάλει βάναυσα  τους ανέργους, αφού με αυτόν τον τρόπο παρακρατούν παράνομα τα χρήματα των δικαιούχων. Οι χορτάτοι όμως δεν σταματούν μόνο εδώ , σκαρφίζονται διάφορα τερτίπια για την μη καταβολή  του επιδόματος στους ανέργους στην ώρα τους, δηλαδή κάθε μήνα. Το τερτίπι  να  πληρώνουν τους ανέργους μόνο Παρασκευές έχει ως αποτέλεσμα οι άνεργοι να πληρώνονται τελικά κάθε 35,36 μέχρι και 37 ημέρες. Αντιθέτως στο κάλεσμα της  κυβέρνησης τα παπαγαλάκια  της Διοίκησης  του ΟΑΕΔ, έδωσαν  απλόχερα  τα  170  εκατομμύρια  ευρώ στην κυβέρνηση. Χρήματα των εργαζομένων δηλαδή , για να πληρώσουν  τα αφεντικά τους στο Δ.Ν.Τ. τα δάνεια που πήραν για λογαριασμό  των επιχειρηματικών ομίλων. 
Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Πιερίας και όλης της χώρας, την κεντρική διοίκηση του  ΟΑΕΔ και, καλεί το υπουργείο  απασχόλησης εδώ και τώρα να υποχρεώσει τη διοίκηση να πάρει πίσω  την επαίσχυντη απόφαση που τιμωρεί  τους ανέργους.
·         Το  επίδομα ανεργίας  να καταβάλλεται κανονικά κάθε μήνα, και όχι κάθε 35-37- ημέρες.
·         Να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας στα  600 ευρώ και να το δικαιούνται   όλοι  οι άνεργοι  χωρίς προϋποθέσεις.
·         Καμία διακοπή ρεύματος  και νερού στους ανέργους. Καμία κατάσχεση  λαϊκής  περιουσίας από το κράτος ή τις τράπεζες. Καμία ποινική δίωξη στη λαϊκή  οικογένεια από το κράτος  για χρέη στο δημόσιο.
·         Να καταργηθεί  ο νόμος με τον οποίο ο ΟΑΕΔ τα χρήματα  που  πρέπει να δίνονται μόνο στους ανέργους, τα δίνει στους επιχειρηματικούς ομίλους ανακυκλώνοντας την ανεργία. Με τον τρόπο αυτόν, με το  αζημίωτο φυσικά, υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο .
Καλούμε όλους  τους ανέργους να επικοινωνήσουν με  το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. για   να  οργανώσουμε συλλογικά  τον αγώνα  ενάντια   σε αυτήν  την πολιτική που  τσακίζει  την  ζωή  των εργαζομένων, των ανέργων, για  χάρη  των δανειστών  και των  επιχειρηματικών ομίλων. Η εργατική τάξη δεν χρωστά σε  κανέναν, αντίθετα της χρωστούν ότι παράγει .
Η  εργατική τάξη, οι άνεργοι και η  λαϊκή οικογένεια, δεν ζoυν  μέσα  στη χλιδή και δεν  έχουν ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό τις καταθέσεις τους. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους κυβερνόντες,  Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και τους σημερινούς ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ , που οι υπουργοί  τους  καθημερινά  δίνουν συνεντεύξεις  στα Μ.Μ.Ε. κάνοντας λόγο για δήθεν περήφανο αγώνα  για την ανεργία, η οποία είναι  αποτέλεσμα των δικών τους πολιτικών, ενώ είναι  αυτοί οι ίδιοι που μας αρπάζουν την μπουκιά από το τραπέζι, για να ζουν μέσα στην χλιδή η αστική τάξη και όσοι διαχειρίζονται  την εξουσία του κεφαλαίου .
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι άνεργοι, οι νέοι, οι γυναίκες οργανώνονται. Να είναι σίγουροι ότι αργά  ή γρήγορα θα φέρουν τα πάνω κάτω και, δεν θα επιτρέψουν για πάντα αυτήν  την κοροϊδία.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
«Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»
Τηλ. επικοινωνίας: 6937111270, 6976323079