Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Συνελήφθη επ'αυτοφώρω 59χρονος για ληστεία σε Ιερό Ναό στις Σέρρες

Αφαίρεσε Ιερά σκεύη ενώ κατά τη διαφυγή του χρησιμοποίησε σωματική βία κατά του νεωκόρου του Ναού

Ενέχεται σε δύο ακόμη περιπτώσεις κλοπής Ιερών σκευών από Ναούς που σκόπευε να τα πουλήσει
Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη 59χρονος ημεδαπός στις 08-05-2015 το πρωί στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών , για ληστεία σε Ιερό Ναό.
Ειδικότερα, χθες (08-05-2015) το πρωί, ο 59χρονος άντρας εισήλθε σε Ιερό Ναό στις Σέρρες και αφαίρεσε μεταλλικά Ιερά σκεύη, ωστόσο όμως έγινε αντιληπτός από τον 56χρονο νεωκόρο και χρησιμοποιώντας σωματική βία, προσπάθησε να διαφύγει.
Άμεσα προστρέξαντες αστυνομικοί, συνέλαβαν επ’ αυτόφωρο τον 59χρονο, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα αφαίρεσε Ιερά σκεύη από δύο ακόμη Ιερούς Ναούς των Σερρών.
Επιπλέον, από την αστυνομική προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς στις 07-05-2015 το βράδυ, αποπειράθηκε να πουλήσει σε ενεχυροδανειστήριο της πόλης, ένα ασημένιο δισκοπότηρο που είχε αφαιρέσει από Ιερό Ναό.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα τα οποία και αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των Ιερών Ναών.
Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία για ληστεία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.
Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.