Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΜΕ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ

 Το Σάββατο 09/05/2015 διεξήχθησαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Πάλης στην πόλη μας με μεγάλη επιτυχία. Ο Αρχέλαος τίμησε την πόλη μας, που ήταν και η έδρα των αγώνων, όπως
πάντα, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση με πρώτη θέση στο βάθρο τον Νικήτα Γαβριήλ. Ο αθλητής μας μετά την τρίτη θέση στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των παμπαίδων.  Με εντυπωσιακές λαβές ο Γαβριήλ ενθουσίασε τον κόσμο, που γέμισε το στάδιο της Κατερίνης στο Β ΔΑΚ, κάνοντας τους Κατερινιώτες  υπερήφανους για άλλη μια φορά για το αθλητισμό που παρουσιάζει η πόλη μας!  Η Ελισάβετ Ξενίδου που αγωνίστηκε με το σύλλογο Μέγας Αλέξανδρος μας έδειξε ότι οι γυναικεία πάλη ενθουσιάζει το κόσμο όσο και η ανδρική. 
 

 Με ανατριχιαστικές στιγμές στους αγώνες και δύσκολους αντιπάλους η Έλλη ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο! Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αθλητής του Αρχελάου Νικόλαος Καστανιώτης που πάλεψε στα 73 κιλά έδωσε μεγάλη μάχη παλεύοντας όχι μόνο με τους αντιπάλους του αλλά και με ισχυρό πυρετό που εμπόδισε τον αθλητή να καταφέρει να παλέψει όπως στους προκριματικούς αγώνες που μας έφερε την πρώτη νίκη.  Παρόλα αυτά ο Νίκος στάθηκε στο ύψος του αρνούμενος να μην αγωνιστεί αψηφώντας τις συμβουλές το ιατρού και πάλεψε με ότι δύναμη του είχε απομείνει και κατέκτησε την πέμπτη θέση πανελλαδικά.  


Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν οι σχολικοί πανελλήνιοι αγώνες πάλης και ο Νικήτας Εμμανουήλ κατέκτησε την πρώτη θέση, ο Μουταφίδης Δημήτριος, Χαλκίδης Παρασκευάς, Ζαπουνίδης Χρήστος, Δανανάς Δημήτριος, Κωνσταντινίδης Γεώργιος και Λιακόπουλος Σπυρίδων  την πέμπτη, ο καθένας στα κιλά και την κατηγορία του.  «Είναι σημαντικό πρωτάθλημα» αναφέρουν οι αθλητές μας «διότι με το σχολικό πρωτάθλημα διεκδικούμε μόρια για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, τα οποία θα μας βοηθήσουν πολύ για την περαιτέρω εκπαίδευσή μας.» 


Ο προπονητής των αθλητών Σάββας Τσεντίδης δήλωσε: 
«Συγχαρητήρια στους διοργανωτές των αγώνων για την διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές αλλά κυρίως της πόλης μας και εύχομαι πάντα να γίνονται στην Κατερίνη τέτοιες διοργανώσεις. Εμείς τώρα συνεχίζουμε με πολύ δουλειά μπροστά μας την προετοιμασία για το Πανευρωπαϊκό αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Πάλης τον Αύγουστο.»