Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Στην Αρχαία Ολυμπία ο αθλητής του ΑΡΧΕΛΑΟΥ Κατερίνης πάλεψε με τα χρώματα της εθνικής!

 ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΠΑΛΗ
Στην Αρχαία Ολυμπία ο αθλητής του ΑΡΧΕΛΑΟΥ πάλεψε με τα χρώματα της εθνικής!

Ο Ηλίας Κωνσταντινίδης είχε την τιμή να αντιπροσωπεύσει τη χώρα παλεύοντας στο διεθνές Τουρνουά Ολυμπία το οποίο διεξάγεται στην αρχαία Ολυμπία, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εκεί όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με βασικό άθλημα αυτό της πάλης. Εκεί όπου οι αρχαίοι πρόγονοί μας αγωνίζονταν με ευγενή ανταγωνισμό και άμιλλα. Επίσης, αυτό το Τουρνουά έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να κρατήσουν το άθλημα της πάλης στην Ολυμπιάδα με καθαρό μήνυμα προς στην Δ.Ο.Ε. ότι «ήμασταν εδώ από την αρχή και θα είμαστε μέχρι το τέλος!» Ο Ηλίας πάλεψε σε μια δύσκολη κατηγορία των 66 kg στους άνδρες.  Κάνοντας δύσκολους αγώνες με ξένους αθλητές, ο αθλητής του Αρχελάου έκανε μια σπουδαία εμφάνιση εκπροσωπώντας με περηφάνια τη χώρα, την πόλη αλλά και το σύλλογό του! Ένα σύλλογο που έχει τη μεγαλύτερη ιστορία στην Κατερίνη, ειδικά στην πάλη, αλλά έχει επίσης μεγάλη ιστορία και σε όλη τη χώρα!  ¨
«Η πάλη πάντα ήταν ένα μεγάλο κομμάτι του Αρχελάου» δηλώνει ο αθλητής μας «και ήταν τιμή μου που εκπροσώπησα την χώρα μου, αλλά και την πόλη μου σε Διεθνείς αγώνες. Ελπίζω και στο μέλλον να έχουμε τη δυνατότητα συμμετοχής σε τέτοιες διοργανώσεις και η πολιτεία να είναι αρωγός μας στις προσπάθειες που κάνουμε και εμείς, οι μεγαλύτεροι αθλητές, αλλά και τα μικρά παιδάκια που είναι το μέλλον αυτής της χώρας.» 
Ο προπονητής του Αρχελάου Σάββας Τσεντίδης το ίδιο σαββατοκύριακο, είχε δεύτερο αγώνα στη Θεσσαλονίκη με τον αθλητή Γεώργιο Σουλή!  Ο Γιώργος πάλεψε σε αγώνες ΜΜΑ-Grappling. Είναι αγώνες βασισμένοι στην πάλη που συνδυάζουν διάφορες τέχνες μαζί κάνοντας το λεγόμενο mixed martial arts! Το Grappling έχει δύο είδη αγωνισμάτων. Αυτό με την παραδοσιακή στολή και αυτό χωρίς τη στολή.

Ο Γιώργος παλεύοντας χωρίς στολή μας έφερε το χάλκινο μετάλλιο, και την προηγουμένη εβδομάδα μας έφερε τη δεύτερη θέση παλεύοντας με στολή.  Ο αθλητής μας δηλώνει «Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που τόσα χρόνια με έφτασαν εδώ που βρίσκομαι, προπονητές πάλης, παγκρατίου και Bjj... Πάνω από όλα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω δημοσίως τον δάσκαλο Σάββα Τσεντίδη και τους παλαιστές του που με προετοίμασαν γι αυτούς τους αγώνες... Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο αλλά και αυτό είναι ένα κίνητρο για να συνεχίσουμε με περισσότερο πάθος και να προχωρήσουμε στις επόμενες νίκες.»