Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Προς κατάργηση 10 κέντρα εκπαίδευσης

Την εκπόνηση μελέτης για την αναδιάρθρωση όλης της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Τόσκας, σημειώνοντας ότι στο
πλαίσιο αυτό, εξετάζεται παράλληλα «η μετεξέλιξη ορισμένων στρατοπέδων εκπαίδευσης, για τα οποία υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς την αναγκαιότητα τους».
Όπως ανέφερε ο κ. Τόσκας, από τα συνολικά 13 κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, μόνο τα 3 - 4 είναι πραγματικά αναγκαία, συμπληρώνοντας ότι στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι όσα θα παραμείνουν σε λειτουργία να καλύπτουν καλύτερα τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας, ενώ θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν οι μονάδες που βρίσκονται σε περιοχές που αντιμετωπίζουν απειλή εξ ανατολών.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Στύλιου σχετικά με την συνέχιση ή μη της λειτουργίας του στρατοπέδου στην Άρτα, ο υφυπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μέσα από συναίνεση και μετά από διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.
«Μελετούμε και εξετάζουμε το θέμα των κέντρων εκπαίδευσης με προσοχή και θα λάβουμε υπόψη όλους τους παράγοντες και όλες τις παραμέτρους, όπως για παράδειγμα οι φτωχοποιημένες περιοχές» κατέληξε.

http://www.dikaiologitika.gr