Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με την Προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού

 Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με την Προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποίησε η Προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΟΠΑΙΘ, κ. Έλενα  Κόρκα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου,  υποδέχτηκε στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας την κ. Κόρκα που συνοδευόταν από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, κ.  Έλενα Παπασταύρου.


Οι τρόποι ανάδειξης του παραδοσιακού τοπίου του Ολύμπου διερευνήθηκαν στη διάρκεια της συζήτησης, ενώ προτάθηκε  να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων και παρουσία της κ. Κόρκα  με θέμα την αξιοποίηση και προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Πιερίας προς όφελος της περιοχής.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Σάββας Χιονίδης, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Κώστας Δημόπουλος,  ο  Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, κ. Ευάγγελος Λαγδάρης, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης, κ. Χρήστος Λεμονόπουλος και ο Ειδικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς.