Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Συνεδρίασε το Π.Α.ΜΕ. Πιερίας για την υπογραφή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για την υγεία και την ανεργία

Συνεδρίασε η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. Πιερίας με θέμα το  πρόγραμμα δράσης για  την υπογραφή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για την υγεία και την ανεργία. Καθώς επίσης και για

ζητήματα που σχετίζονται με τη δράση του συνδικαλιστικού κινήματος. 
Η συζήτηση που ακολούθησε ανάμεσα στα μέλη της γραμματείας ήταν πολύ   γόνιμη με προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα για τα προβλήματα. Προβλήματα που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που υπηρετούν την κερδοφορία   των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ για τον λαό γεννούν τη φτώχεια και τη δυστυχία. Πολιτική που υπηρέτησαν με συνέπεια τόσο  οι προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ όσο και σημερινή ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τους εταίρους τους την Ε.Ε.
Ιδιαίτερα έντονη ήταν η συζήτηση για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Όπως είναι οι ατομικές συμβάσεις, οι μισθοί πείνας, η παραβίαση του ωραρίου, η τρομοκρατία κλπ..
Ακόμα  κοινή διαπίστωση όλων όσων μίλησαν για την υγεία, στηλίτευαν την απαράδεκτη κατάσταση, που υπάρχει στις δομές της υγείας αποτέλεσμα της στάση πληρωμών. Το νοσοκομείο Κατερίνης, τα κέντρα υγείας Λιτόχωρου, Αιγινίου, το ΠΕΔΥ, υπολειτουργούν. Αφού ουσιαστικά  αυτές οι δομές λειτουργούν  με   μειωμένο και κακοπληρωμένο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με απλήρωτες εφημερίες, με την έλλειψη  στοιχειωδών  ιατρικών εφοδίων, ακόμα και σίτισης της των ασθενών, κλπ.
Η υποχρηματοδότηση, όπως ειπώθηκε στην συνεδρίαση, που εφαρμόστηκε από όλες τις αστικές κυβερνήσεις και,  η οποία συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,   στόχο είχε και έχει την συνεχή υποβάθμιση παροχών υγείας στους ασθενείς, ενώ οι δομές ουσιαστικά λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια με αποτέλεσμα να δημιουργούν το ανάλογο περιβάλλον ώστε βήμα το βήμα  όλες οι δομές υγείας να δοθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους για να κάνουν μπίζνες στη δυστυχία των ανθρώπων.
Η θέση του Π.Α.ΜΕ. για αποκλειστικά δημόσια  δωρεάν υγεία για το λαό σε όλους   τους κρίκους του συστήματος  χωρίς  επιχειρηματίες, όπως τονίστηκε στην συνεδρίαση, είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για να έχει ο λαός μας δωρεάν σύγχρονη  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ποιοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες για τον  λαό, και την δημόσια υγείας. Η πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος για την διεκδίκηση χρηματοδότησης από την κυβέρνηση των δομών έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες  για την άμεση ουσιαστική  λειτουργιά του συστήματος με προσλήψεις μόνιμο   επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με  αυξήσεις μισθών, κλπ  συνδέεται άμεσα  με τον αγώνα για να έχει ο λαός  μας δημόσια αποκλειστικά δωρεάν υγεία .   Πλούσια ήταν επίσης και η συζήτηση για την ανεργία. Στην Πιερία δεν υπάρχει   οικογένεια που να μην έχει από έναν τουλάχιστον άνεργο ενώ η ανεργία στο νομό ξεπερνά το 20%.  Το επίδομα ανεργίας το παίρνει λιγότερο από το 10% των ανέργων. Ενώ όσοι  παίρνουν το επίδομα  ανεργίας είναι μόλις 360 ευρώ το μήνα.  Επιπλέον οι άνεργοι πληρώνονται κάθε 35 μέρες περίπου και όχι κάθε μήνα .
Η θέση του Π.Α.ΜΕ.  για επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους  χωρίς προϋποθέσεις, είναι  επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Αυτό που χρειάζεται  τώρα είναι ο ξεσηκωμός όλων των ανέργων, όλων των εργαζομένων αφού στην ουσία  οι  εργαζόμενοι που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι υποψήφιοι  άνεργοι. Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση ο αγώνας για όλα τα παραπάνω προβλήματα πρέπει να έχει συγκεκριμένη  στόχευση, τους  εκμεταλλευτές και την εξουσία τους. Μια χούφτα  μονοπώλια που αρπάζουν τον πλούτο που παράγουν  οι εργαζόμενοι, ενώ  σπέρνουν την ανεργία, την εξαθλίωση, τη φτώχεια, και τους πολέμους .  
Τέλος  η Γραμματεία αποφάσισε  πρόγραμμα δράσης για όλα τα παραπάνω ζητήματα στους τόπου δουλειάς, ενώ  στις  11 Ιουνίου το Π.Α.ΜΕ.  καλεί τα συνδικάτα  να πάρουν  απόφαση  να συμμετέχουν  στο συλλαλητήριο  που διοργανώνει στην κεντρική πλατεία Κατερίνης στις 7.30μ.μ  
Καμία αναμονή στην ψευτιά  και την κοροϊδία. Ξεσηκωμός  τώρα.  Αγώνας   παντού.
Όχι  στην  εξαθλίωση της εργατικής λαϊκής οικογένειας  για να ζει η αστική  τάξη, μια ομάδα ανθρώπων, μέσα στην χλιδή από τον πλούτο που παράγουμε.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 7.30.ΜΜ      

Γραφείο τύπου  ΠΑΜΕ