Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Παρουσίαση προγράμματος ΕΥΖΗΝ σε μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού

 Την Πέμπτη  14 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού διαδραστική παρουσίαση προγράμματος διατροφής και υγείας σε συνεργασία με την 
Επιστημονική Ομάδα Υλοποίησης του Προγράμματος ΕΥΖΗΝ (Εθνική Δράση Υγείας για τη Ζωή των Νέων), η οποία στο πλαίσιο της πολύπλευρης παρέμβασης της στους μαθητές, την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, πραγματοποιεί παρουσιάσεις σε όσα σχολεία ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία, τη διατροφή, τη φυσική δραστηριότητα και την ανάπτυξη των παιδιών.

   
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από διαιτολόγο του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου Αθηνών  μέσω skype  και την παρακολούθησαν οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης.

  
Το θέμα του προγράμματος  ήταν «Η καλή μέρα από τη… διατροφή φαίνεται!» και έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές  να γνωρίσουν τι σημαίνει ισορροπημένη διατροφή στη διάρκεια της μέρας  και πώς η διατροφή επηρεάζει την απόδοση τους στο σχολείο, αλλά και σε κάθε σωματική και πνευματική δραστηριότητα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απαντούν στις ερωτήσεις της διαιτολόγου αλλά και να θέτουν τα ερωτήματά τους σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που ο διδάσκων βρισκόταν στην  Αθήνα.