Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Με τη συνοδεία των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Ζήση Ζάννα,  Μπέτυς  Σκούφα και Χάρη Τζαμακλή, εκπρόσωποι των Δ.Σ του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και της  Ένωσης Ξενοδόχων
Πιερίας, επισκέφθηκαν την Τρίτη 7 Απριλίου 2015 το μεσημέρι στην Αθήνα, την υπουργό Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά.
Την πολυμελή αντιπροσωπεία της Πιερίας, η υπουργός και οι συνεργάτες της, υποδέχτηκαν με μεγάλη εγκαρδιότητα και άκουσαν τα αιτήματά τους με πολύ ενδιαφέρον.
Από μέρους των βουλευτών ο κ. Ζάννας ευχαρίστησε την υπουργό για την άμεση αποδοχή του αιτήματος  να συναντηθεί με τους φορείς της Πιερίας και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο ιδιαίτερα νευραλγικό  και καθοριστικό για την οικονομία της χώρας, υπουργείο. Στη συνέχεια παρουσίασε τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στη συνάντηση.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο.  Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο οποίος παρουσίασε την ταυτότητα του Φεστιβάλ Ολύμπου, το ρόλο και τη συμβολή του στο χώρο του πολιτισμού και συγχρόνως  τη σημαντική του επιρροή στον τομέα του τουρισμού και της οικονομικής ζωής του τόπου γενικότερα.
Ζήτησε από την υπουργό, το Φεστιβάλ Ολύμπου να συμπεριληφθεί στη λίστα του ΕΟΤ ως ένα από τα κυριότερα φεστιβάλ της χώρας, να χρηματοδοτείται και να προβάλλεται στα έντυπα και τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις μεταξύ των σημαντικότερων πολιτιστικών γεγονότων που συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα. « Είμαστε το μοναδικό φεστιβάλ, τόνισε, που έχουμε καθιερώσει το θεσμό της τιμώμενης χώρας και συνεργαζόμαστε επίσημα με τις πρεσβείες  και τα αντίστοιχα υπουργεία των χωρών αυτών, στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού  ενώ συγχρόνως αναπτύσσουμε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας σε πολλά επίπεδα»
Τέλος πρότεινε το Φεστιβάλ Ολύμπου να διοργανώνεται  τόσο με την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού όσο και με την αντίστοιχη του υπουργείου Τουρισμού και κάλεσε την κ. Κουντουρά να παραβρεθεί στα εγκαίνια του 44ου  Φεστιβάλ Ολύμπου, που θα γίνουν στο  αρχαίο Δίον στις 4 Ιουλίου2015.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων  Ευαγγελία Λάμπρου, η οποία  αναφέρθηκε στη σπουδαία διαδρομή  και τη σημαντική συμβολή του Φεστιβάλ Ολύμπου, στους τομείς  πολιτισμού και τουρισμού και έθεσε μια σειρά θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν τον χώρο του τουρισμού της Πιερίας και γενικότερα της χώρας.
Η  κ. υπουργός εντυπωσιασμένη από όσα άκουσε, επεσήμανε με ιδιαίτερη πειστικότητα, ότι αυτές ακριβώς οι σκέψεις και οι προτάσεις που γνωστοποιήθηκαν  από τους εκπροσώπους της Πιερίας, αποτελούν και για την ίδια εργαλεία με τα οποία θα πρέπει η πολιτεία να συνθέσει και να δημιουργήσει ένα ισχυρό και περιεκτικό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης.  Είναι απαραίτητο  πολιτισμός και  τουρισμός να πάνε μαζί. Για τη χώρα μας αυτά είναι τα ισχυρά πλεονεκτήματα.
Η κ. Κουντουρά κλείνοντας, ζήτησε από τους φορείς της Πιερίας  να καταθέσουν σύντομα γραπτώς όλες αυτές τις προτάσεις που αφορούν τους χώρους του πολιτισμού, του τουρισμού και του αθλητισμού, τις οποίες και να συνυπογράφουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Πιερίας. Διαβεβαίωσε πως σε συνεργασία και με τον υπουργό Πολιτισμού, θα τις επεξεργαστούν και θα αποτελέσουν οδηγό, τον οποίο θα πρέπει να στηρίζουμε και να ακολουθούμε όλοι μας. Σχετικά με τη χρηματοδότηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο,  η υπουργός για την περίοδο αυτή εμφανίστηκε επιφυλακτική, παραδέχθηκε όμως, ότι το υπουργείο Τουρισμού όπως και του Πολιτισμού, οφείλουν να στηρίζουν τέτοιους αξιόλογους θεσμούς της περιφέρειας.
Τέλος η κ. Κουντουρά δεσμεύτηκε πως θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, το οποίο είπε, εκτός τη μεγάλη του ιστορία, φέρει και ένα βαρύ όνομα το οποίο πρέπει ως χώρα να αξιοποιήσουμε.
Να σημειωθεί ότι τον ΟΡ.ΦΕ.Ο εκπροσώπησαν από μέρους του Δ.Σ, ο πρόεδρος Γρηγόρης Παπαχρήστος και η υπεύθυνη Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Χάιδω Παπαχατζή. Συμμετείχε επίσης και ο συντονιστής εκδηλώσεων του ΟΡ.ΦΕ.Ο,  Κώστας Μυστακίδης.
Από την πλευρά της Ένωσης Ξενοδόχων, συμμετείχαν, εκτός από την πρόεδρο Ευαγγελία Λάμπρου και τα μέλη του Δ.Σ. Ηρακλής Τσιτλακίδης και Νίκος Λαλούμης. Συμμετείχε επίσης και ο αναπληρωτής δημάρχου Κατερίνης Χρήστος Λεμονόπουλος.

Από όλους κρίθηκε πως η συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα.