Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΣΕΒΕ: Διοργάνωση του 3ου εργαστηρίου για το έργο SKILLS BALANCING

Η εξισορρόπηση μεταξύ της επαγγελματικής προσφοράς και ζήτησης δεξιοτήτων αποτελεί ένα πρόβλημα στην αγορά εργασίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί επαρκώς μέχρι
σήμερα. Η περιορισμένη προσφορά κενών θέσεων εργασίας πολλές φορές δεν καλύπτεται από τους αιτούντες καθώς δεν κατέχουν το ισοδύναμο εκπαιδευτικό υπόβαθρο και τις απαιτούμενες δεξιότητες. Επιπλέον, οι συνεχείς τεχνολογικές εξελίξεις απαιτούν τη συνεχή ενημέρωση των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των επαγγελματιών, δεξιότητες οι οποίες δεν καλύπτουν πλέον τις απαιτήσεις της αγοράς.
Συνεπώς, η κύρια πρόκληση της αγοράς εργασίας είναι η ακαμψία του εκπαιδευτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της δια βίου μάθησης, το οποίο είναι δύσκολο να προβεί σε αλλαγές και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την προσφορά των δεξιοτήτων.
Το έργο SKILLS BALANCING “Balancing supply and demand of the professional skills needed in the interregional area” που εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» και το οποίο υλοποιεί ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) σε συνεργασία με φορείς από τη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας, έρχεται να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση για τη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Βουλγαρίας καθώς θα επιτρέψει την επέκταση της σχέσης μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, προσδιορίζοντας τη δημιουργία νέων δεξιοτήτων καθώς και την αναβάθμιση των υφιστάμενων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΕΒΕ διοργανώνει το 3ο εργαστήριο του έργου με τίτλο«Επιχειρηματική Ανθεκτικότητα και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων» που έχει ως στόχο να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για την ανάπτυξη επιχειρηματικής στρατηγικής μέσω της δημιουργίας νέων προϊόντων και για την αναγκαιότητα των σύγχρονων δεξιοτήτων στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού προφίλ.
Το εργαστήριο διοργανώνεται την Τετάρτη 29/4/2015 μεταξύ 17:30 και 19:30 στο αμφιθέατρο του CITY College, International Faculty of the University of Sheffield, Λ. Σοφού 3, 7ος όροφος, Θεσσαλονίκη και αποτελεί το 3ο από μία σειρά εργαστηρίων που διοργανώνει ο ΣΕΒΕ στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου. Εισηγητές του εργαστηρίου είναι ο Δρ. Δημήτριος Β. Νικολαΐδης, Διευθυντής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών Επιστημών και Senior Lecturer in Marketing του CITY CollegeInternational Faculty of the University of Sheffield και η κα Σίλια Χριστοφιλοπούλου, ΜΒΑ, Branch Manager, Randstad Hellas.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.