Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΟΛΙΟΣ: «ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ 2014 ΑΓΡΟΤΩΝ»

Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται σχετικά με την επιστροφή ΦΠΑ αγροτών του Ειδικού καθεστώτος (όσοι αγρότες δεν τηρούν βιβλία Εσόδων-Εξόδων) για το έτος 2014. Ύστερα

από επίσκεψη του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας και μέλους του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ,  Διονύση Φόλιου, στη ΔΟΥ Κατερίνης χτες Δευτέρα 20 Απριλίου, έγινε ενημέρωση από το τμήμα του ΦΠΑ ότι δεν έχει βγει ακόμη εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την επιστροφή ΦΠΑ αγροτών του Ειδικού καθεστώτος.
Τα προηγούμενα χρόνια οι αγρότες μέσω των Αγροτικών Συνεταιρισμών υπέβαλλαν τις αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ με τα πρωτότυπα φορολογικά στοιχεία προς τις ΔΟΥ από αρχές Απριλίου κάθε έτους και η επιστροφή ΦΠΑ δίνονταν στους αγρότες σε εύλογο χρονικό διάστημα. Φέτος υπάρχει μεγάλη ανησυχία από πλευράς του αγροτικού κόσμου σχετικά με την επιστροφή ΦΠΑ. Και όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Διονύσης Φόλιος: «καλούμε άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο να επιληφθεί του θέματος διότι η καθυστέρηση είναι μεγάλη και οι ανάγκες των αγροτών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ξεκινά η νέα καλλιεργητική εσοδεία, είναι μεγάλες».

Σαφώς και προσυπογράφουμε το αίτημα αυτό για να εισπράξουν άμεσα το ΦΠΑ που δικαιούνται οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος!