Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τη διενέργεια εκλογών των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά συμβούλια των 13 Περιφερειών της χώρας


Προς το Προεδρείο της Βουλής
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Οι βουλευτές Χρήστος Κατσώτης, Σάκης Βαρδαλής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης και Μανώλης Συντυχάκης.

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος με την οποία ζητούν να εκδοθεί άμεσα απόφαση για τη διενέργεια εκλογών των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά συμβούλια των 13 Περιφερειών της χώρας.



Αθήνα 21/4/2015
Οι καταθέτοντες βουλευτές


Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος


Αθήνα, 1/3/2015                                                Προς
Αρ. Πρωτ :  2                             Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής 
                                                                     Ανασυγκρότησης
                                                 Γενική Δ/νση Τοπικής Αυτοδιοίκησης         
                                                   Δ/νση Οργάνωσης & Λειτουργίας των Ο.Τ.Α.
                                                                 Τμήμα Προσωπικού Ο.Τ.Α.                               
                                                                Σταδίου 27, 10183 Αθήνα

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί μέχρι τώρα απόφαση του Υπουργείου σας για τη διενέργεια εκλογών των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά συμβούλια των 13 Περιφερειών της χώρας, σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή.
Παρότι σας είναι γνωστό ότι η θητεία των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια έληξε στις 31/12/2014, δεν έχει εκδοθεί απόφαση παράτασης της θητείας τους και δεν έχει καν προσδιοριστεί η διαδικασία και ο χρόνος για τις νέες εκλογές, ενώ μάλιστα σε όλες τις Περιφέρειες έχει συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός διαφόρων ζητημάτων και αιτημάτων, που αναμένουν την εξέτασή τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια.
Επισημαίνουμε ότι θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά μας να εκλέγουμε απρόσκοπτα τους εκπροσώπους μας και ζητάμε άμεσα να προχωρήσετε στην έκδοση σχετικής απόφασης με την οποία θα προσδιορίζετε το χρόνο και την διαδικασία εκλογής των αιρετών εκπροσώπων μας.
Ζητάμε επίσης η εκλογική διαδικασία να γίνει εργάσιμη ημέρα, όπως εξάλλου γίνεται στους ΟΤΑ α΄βαθμού και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, με κάλπες σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και όχι μόνο στην έδρα της Περιφέρειας, να έχουν δικαίωμα επιστολικής ψήφου, μόνο οι εργαζόμενοι, που υπηρετούν σε υπηρεσίες άλλης Περιφέρειας και τέλος να έχουν το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από κατηγορία και βαθμό.
Τέλος είναι αναγκαίο να δώσετε αμέσως παράταση στη θητεία των υπηρεσιακών συμβουλίων, που υφίσταντο μέχρι τις 31-12-2014, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η νέα εκλογική διαδικασία και η αντίστοιχη συγκρότησή τους, προκειμένου να εξετάσουν όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις.
Για το Δ.Σ.
                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   ΑΛΚΗΣ ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ                                ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ