Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Η OLYMPIA ELECTRONIC A.E. ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ FIRST LEGO LEAGUE GREECE 2015

Το Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Noesis, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο μεγάλος τελικός του  Πανελληνίου
Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League Greece 2015.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, περισσότερες από 50 ομάδες από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν σε ένα μεγάλο event για μικρούς και μεγάλους! Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική βιομηχανία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, υποστήριξε οικονομικά την δράση αυτή, με σκοπό να δώσει ώθηση στα παιδιά να αναζητήσουν και να αγαπήσουν την τεχνολογία και την καινοτομία.
Το φετινό παγκόσμιο θέμα του διαγωνισμού ήταν: WorldClass – Μάθηση δίχως Σύνορα και Όρια. Η βάση του FLL είναι ένα τουρνουά ρομποτικής σε διασκεδαστική ατμόσφαιρα, όπου τα παιδιά και οι νέοι πρέπει να λύσουν μία «αποστολή» με την βοήθεια ενός ρομπότ. Τα παιδιά ερευνούν ένα συγκεκριμένο θέμα με την ομάδα τους και σχεδιάζουν τον προγραμματισμό και τον έλεγχο ενός αυτόνομου ρομπότ για να ολοκληρώσει την αποστολή. Σημασία έχει η συμμετοχή όσων περισσότερων ομάδων, αφού απώτερος σκοπός του διαγωνισμού είναι:
·         Οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν την ιδέα του ομαδικού πνεύματος.
·         Τα παιδιά και οι νέοι να αποκτήσουν θάρρος για την επίλυση σύνθετων project σε ένα δημιουργικό τρόπο.
Το FIRST LEGO LEAGUE (FLL), ένα πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Έρευνας, Τεχνολογίας και Ρομποτικής για παιδιά 9-16 ετών, είναι μια παγκόσμια διοργάνωση που ξεκίνησε από το εκπαιδευτικό τμήμα της Lego, σε συνεργασία με το ίδρυμα First το 1992. Διοργανώνεται κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα και σε δίκτυο 80 χωρών. Το 2013 στο δίκτυο αυτό προστέθηκε η Ελλάδα μέσω του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου eduACT το οποίο διοργανώνει το Διαγωνισμό FLL στην Κύπρο και στην Βουλγαρία.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. επικροτεί τέτοιου είδους οργανωμένες και αποτελεσματικές προσπάθειες, και συγχαίρει τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και τους νικητές του FLL, το οποίο είναι η μικρογραφία μίας πραγματικής επιχείρησης και αποτελεί πρότυπο μίμησης για τα παιδιά.