Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ανακύκλωση Φαρμάκων» Εκστρατεία ενημέρωσης για το έργο των «Γιατρών του Κόσμου

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ,  στο πλαίσιο της φιλοσοφίας που εμπερικλείει -πέραν της ποιοτικής εκπαίδευσης- την αδιάλειπτη προσήλωσή του σε δράσεις κοινωνικής
αλληλεγγύης,  σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου», διοργανώνει  εσπερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο θέμα της συλλογής φαρμακευτικού υλικού για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου και ώρα 18.00, το Mediterranean College  θα φιλοξενήσει την κα Σοφία Γκαρανέ,Διευθύντρια «Γιατρών του Κόσμου» Θεσσαλονίκης, η οποία θα μιλήσει στους φοιτητές και το κοινό για το έργο και τις δράσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης.
Τα’ ανοιχτά πολυιατρεία των «Γιατρών του Κόσμου» λειτουργούν με βασικό στόχο την παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως μετανάστες χωρίς διοικητικά έγγραφα, πρόσφυγες, άποροι, ανασφάλιστοι, άστεγοι καθώς και σε κάθε άλλο άτομο με περιορισμένη ή μηδενική πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μετά την παρακολούθηση του ασθενή από τους ιατρούς του πολυιατρείου, τού χορηγούνται τα απαραίτητα φάρμακα.
Όλοι μαζί συγκεντρώνουμε φάρμακα που δε χρησιμοποιούμε, προκειμένου να ενισχύσουμε τις προσπάθειες για καλύτερη περίθαλψη των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.


Πληροφορίες:
Mediterranean College: Εγνατία 2-4, Θεσσαλονίκη
T2310 547708Uwww.medcollege.edu.gr