Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Εργαστήρια Ρομποτικής από την Μορφωτική ένωση Καταφυγιωτών

Η Μορφωτική ένωση Καταφυγιωτών αναγνωρίζοντας την έλλειψη ενημέρωσης των νέο μας παιδιών ως προς το σύνολο της νέας τεχνολογίας αλλά και την επιφανειακή γνώση τους σε θέματα καινοτομίας και σύγχρονης επιστήμης διοργανώνει


Εργαστήρια Ρομποτικής

“The Pluto Project” (Η σύγχρονη τεχνολογία δεν είναι μόνο τα παιχνίδια στα smartphone κινητά !! )

Τα εργαστήρια ρομποτικής θα πραγματοποιηθούν στη ΜΕΚ, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα στάδια μιας πραγματικής διαδικασίας – αποστολής στο διάστημα. Θα έρθουν αντιμέτωποι με την επίλυση των προβλημάτων υπό πίεση χρόνου με ανεπαρκείς πόρους και άγνωστους ανταγωνιστές. Το πρόγραμμα είναι ένας μικρόκοσμος της πραγματικής ζωής των επιχειρήσεων ρομποτικής και αστρονομίας. Στόχος είναι τα παιδιά να κάνουν μια εισαγωγή στο κόσμο της ρομποτικής σε ένα ρεαλιστικό περιβάλλον όπως αυτό της εξερεύνησης του διαστήματος.

«Hλιακό Σύστημα, έτος 2078
Eιρήνη επικρατεί στη Γη αφού η τεχνολογία προσφέρει άφθονα αγαθά σε όλους τους ανθρώπους. Οι 2 μεγαλύτεροι εφευρέτες της RoboSpace ο Buzz και ο Shreder είναι οι ήρωες της Γης αφού έχουν φέρει ευημερία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Όταν μια μέρα το ραντάρ του Shreder δείχνει κίνδυνο: «Ο Πλούτωνας ο πιο μακρινός πλανήτης – νάνος του ηλιακού μας συστήματος κινδυνεύει να χτυπηθεί από μετεωρίτες που θα αλλάξουν την τροχιά του». Αυτό σημαίνει καταστροφή! Για άλλη μια φορά ο Buzz και ο Shreder πρέπει να κατασκευάσουν μία επίλεκτη ομάδα και να ταξιδέψουν μέχρι τα βάθη του διαστήματος για να σώσουν την κατάσταση. Δεν μπορούν όμως να το κάνουν μόνοι. Χρειάζονται… εσένα!»
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές 9 – 13 ετών (Γ΄ Δημοτικού – Α΄ Γυμνασίου).

Κάθε εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 3 συναντήσεις.

Ημερομηνίες διεξαγωγής των εργαστηρίων:

Κυριακή 19 04 2015
Σάββατο 25 04 2015
Κυριακή 26 04 2015

Περισσότερες πληροφορίες εντός των επόμενων ημερών.
Το Δ.Σ.