Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ο Νότης Μαριάς για Γερμανικές αποζημιώσεις, για Κόσοβο, Έμπολα, για Τσίπρα και Οκταμερή Συνάντηση

Και νέα κόντρα του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Και νέα σκληρή κόντρα είχε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  ο
Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Νότης Μαριάς για τις γερμανικές αποζημιώσεις με τον  Γερμανό  Συντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και την  Ισπανίδα Συντονίστρια της Ομάδας Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D).
Μιλώντας στην Επιτροπή Αναφορών την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατήγγειλε τόσο τον ως άνω Συντονιστή της Κ.Ο του ΕΛΚ όσο και την ανωτέρω Συντονίστρια του S&D διότι σε συνεργασία με την Ισπανίδα προεδρεύουσα της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής (και μέλος του ΕΛΚ) με διαδικαστικά τρικ αρνήθηκαν να θέσουν σε ψηφοφορία τη νέα πρόταση του Νότη Μαριά (την οποία υπέβαλε ως Συντονιστής της Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών) για τη διοργάνωση δημόσιας ακρόασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις γερμανικές αποζημιώσεις, απορρίπτοντας έτσι εκ νέου την πρόταση αυτή του Νότη Μαριά κατά την κλειστή συνεδρίαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών, που μόλις είχε ολοκληρωθεί.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ο Νότης Μαριάς άσκησε σκληρή κριτική στους αρχηγούς της Κ.Ο. του ΕΛΚ, του S&D, της Ομάδας Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και της Ομάδας των Πρασίνων/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (Greens) που με ανακοινώσεις τους τάχθηκαν πρόσφατα υπέρ των γερμανικών θέσεων στο ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ακολουθεί το βίντεο με τις τοποθετήσεις του Νότη Μαριά και των παραπάνω Συντονιστών του ΕΛΚ και του S&D:


Ο Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για Κόσοβο και τζιχαντιστές.

Παρέμβαση για το Κόσοβο και τη δράση των τζιχαντιστών έκανε στις 10/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «η δράση εξτρεμιστικών ισλαμικών στοιχείων στο Κόσοβο δημιουργεί έντονες ανησυχίες στην περιοχή. Ήδη έχουν γίνει μαζικές συλλήψεις υπόπτων για συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και στη Συρία. Προβληματικός είναι επίσης και ο ρόλος συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με προέλευση από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Τα αυξημένα μεταναστευτικά κύματα από το Κόσοβο σε χώρες της Ένωσης με πολυπληθείς αλβανικές μειονότητες εντείνουν την ανησυχία των πολιτών της Ένωσης»
Ταυτόχρονα, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, «η αναβίωση του αλβανικού εθνικισμού είναι ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς τα Τίρανα προωθούν με μοχλό το Κόσοβο την αλυτρωτική ιδέα της μεγάλης Αλβανίας που διεκδικεί αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια και εδάφη τα οποία ανήκουν στην Ελλάδα». 
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Διερωτώμαι πως μπορεί να γίνει κάποτε μέλος ενδεχόμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Κόσοβο από τη στιγμή που πέντε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναγνωρίζουν καν το Κόσοβο ως κρατική οντότητα».

Το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:




Τοποθέτηση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στην εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι «Σαββατοκύριακο με Δράση με τον Σπύρο Μάλλη» στις 21.3.2015 για Τσίπρα και Οκταμερή Συνάντηση.

Το βίντεο με τη συνέντευξη του Νότη Μαριά:



Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Διαγραφή του χρέους  των χωρών της Αφρικής που χτυπήθηκαν από τον Έμπολα.

Τη διαγραφή του χρέους των χωρών της Αφρικής που χτυπήθηκαν από τον θανατηφόρο ιό του Έμπολα ζήτησε με παρέμβαση που έκανε στις 11/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Η τοποθέτηση αυτή είναι ιδιαίτερα επίκαιρη καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανακοίνωση της έξαρσης της επιδημίας του ιού Έμπολα στην Αφρική από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, σε προηγούμενη Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, το Σώμα συζήτησε το εκρηκτικό πρόβλημα του θανατηφόρου ιού του Έμπολα που χτύπησε τη Δυτική Αφρική. Από τότε έγιναν θετικά βήματα για το συντονισμό δράσης κατά του θανατηφόρου αυτού ιού όπως είναι η επιτυχής διοργάνωση της Διεθνούς Διάσκεψης για τον Έμπολα.
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Βεβαίως η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θανατηφόρο ιό του Έμπολα δεν ήταν αποτελεσματική αφού ο αριθμός νεκρών από την επιδημία στη Δυτική Αφρική ξεπέρασε τους 9.000 τον περασμένο Φεβρουάριο σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το βασικό πρόβλημα που επιτείνει τις αδυναμίες αντιμετώπισης του Έμπολα στη Δυτική Αφρική είναι η διάλυση των δομών υγείας λόγω των απαιτήσεων των διεθνών δανειστών. Γι’ αυτό και πρέπει να διαγραφεί το χρέος των χωρών αυτών που χτυπήθηκαν από τον Έμπολα. Ταυτόχρονα πρέπει να επενδυθούν κεφάλαια στην έρευνα προκειμένου να βρεθεί επιτέλους το εμβόλιο του Έμπολα». 
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε επισημαίνοντας «την υποκριτική στάση της Δύσης που έκλεισε τα μάτια της όταν πριν χρόνια πρωτοεμφανίστηκε η ασθένεια και τώρα που η επιδημία χτυπάει την πόρτα της Δύσης ξύπνησε επιτέλους η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά: