Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ο Δήμος Κατερίνης προετοιμάζεται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Νέων Ποδοσφαίρου

 Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων
 Νέων Ποδοσφαίρου.

Ο Δήμος Κατερίνης προετοιμάζεται για την μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση.
 Διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών αλλά και αξίας

  
Την εξαιρετική ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα Πανευρωπαϊκό αθλητικό γεγονός υψηλού κύρους και αγωνιστικής αξίας θα έχουν  και οι Πιερείς φίλαθλοι το πρώτο εικοσαήμερο του Ιουλίου.

Πρόκειται για το ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (U-19) που διεκδίκησε και κέρδισε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) αξιοποιώντας πλήρως, στον υποβαλλόμενο -και εγκεκριμένο πλέον- φάκελο τόσο την αρτιότητα και πληρότητα (ποιοτικά και ποσοτικά) των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Κατερίνης, όσο και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας του με την τοπική Ε.Π.Σ. Πιερίας. Προϋποθέσεις, που συντέλεσαν στην αποδεδειγμένα επιτυχή διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων κατά το πρόσφατο παρελθόν αλλά και βασική παράμετρος στα υψηλά στάνταρ που θέτει η Διεθνής Ποδοσφαιρική Αρχή.

Στην τελική φάση θα συμμετάσχουν οχτώ Εθνικές Ομάδες U19, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής. Η κλήρωση της UEFA για την κατάρτιση των δύο ομίλων και του πλήρους αγωνιστικού προγράμματος της τελικής φάσης θα διενεργηθεί την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.
Η πόλη της Κατερίνης και η περιοχή της Πιερίας, θα αποτελέσουν τα κέντρα της αγωνιστικής  και προπονητικής δραστηριότητας του τουρνουά αντίστοιχα, ενώ οι παραλίες του Δήμου Κατερίνης, το κέντρο φιλοξενίας των συμμετεχουσών ομάδων-ομοσπονδιών και των επιτελείων της UEFA.

Ο Δήμος Κατερίνης σε στενή συνεργασία με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Πιερίας κ. Ελευθεριάδη Δημήτρη και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ., προχωρά άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αποτελεσματική οργάνωση, προώθηση και διεξαγωγή του τουρνούα, δεδομένου ότι από το επιτυχημένο καλό αποτέλεσμα, τα πολλαπλασιαστικά οφέλη και η προστιθέμενη αξία για την περιοχή μας θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα.

Στα πλαίσια αυτά ξεκίνησαν ήδη οι επιβαλλόμενες για την περίσταση προετοιμασίες των γήπεδων(προπονητηρίων) που θα χρησιμοποιηθούν στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Αφορά τα γήπεδα του Σβορώνου, Κορινού, Νεοκαισάρειας, Ανδρομάχης, Βατανιακού και της 25ης Μαρτίου. Οι εργασίες άρχισαν από το γήπεδο του Σβορώνου στο οποίο έγιναν όλες οι απαραίτητες συντηρήσεις (ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, πλάκακια στα αποδυτήρια, ελαιοχρωματισμοί κλπ). Σήμερα ολοκληρώνονται οι αντίστοιχες εργασίες στο γήπεδο του Κορινού και το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν ανάλογες παρεμβάσεις  και στα υπόλοιπα γήπεδα.

Ο εντεταλμένος σύμβουλός του Δήμου Κατερίνης που έχει υπό την εποπτεία του τις συντηρήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, κ. Γιώργος Γαβρίδης δήλωσε τα εξής: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο μας η φιλοξενία μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης, πανευρωπαϊκής ακτινοβολίας. Για είκοσι ημέρες, οχτώ ομάδες από όλη την Ευρώπη θα βρίσκονται στην Κατερίνη. Σε συνεργασία με τον Δημάρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη φροντίσαμε για την διαμονή των ομάδων στα ξενοδοχεία της περιοχής μας και την ασφαλή χρήση ως προπονητήρια των γηπέδων του Δήμου μας.

Οι εργασίες, που ήδη ξεκίνησαν από την πλευρά του Δήμου, αφορούν άμεσα και τις χιλιάδες των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των νέων παιδιών που – είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο- χρησιμοποιούν τις αθλητικές υποδομές για την καθημερινή τους εκγύμναση.

Εκτίμηση και του Δημάρχου μας είναι ότι διοργανώσεις αυτού του βεληνεκούς τονώνουν το αγωνιστικό φρόνημα, καλλιεργούν το αθλητικό ιδεώδες( ιδιαίτερα στη νεολαία μας) και αναδεικνύουν περαιτέρω -σε επίπεδο Ευρώπης- την τουριστική δυναμική , τη στρατηγική θέση και τις πολλαπλές δυνατότητες και εμπειρίες που προσφέρει στον επισκέπτη ο Δήμος μας και ο Νομός μας».