Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Αναβίωση Εθίμου "ΑΗ ΘΟΔΩΡ" από τις Κοκκινοπλίτισσες της Πιερίας

Σε μια βραδιά αυστηρώς κατάλληλη για γυναίκες, Κοκκινοπλίτισσες και φίλες του Συλλόγου μας αναβίωσαν με πολύ κέφι το έθιμο του "Αη Θόδωρ", το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015
στην αίθουσα δεξιώσεων "ΑΡΙΑ". 

Σατυρικά δίστιχα, πολλές εκπλήξεις για το γυναικείο φύλο, μουσική και χορός είχαν την τιμητική τους. Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε η Χορωδία ενηλίκων του Συλλόγου, παρουσιάζοντας παραδοσιακά Κοκκινοπλίτικα τραγούδια αφιερωμένα στη συγκεκριμένη μέρα. Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η ξεχωριστή εμφάνιση του χορευτικού τμήματος, όπου τηρώντας πιστά το Κοκκινοπλίτικο έθιμο, οι ρόλοι των χορευτών αντιστράφηκαν. Τον Χορό μας τίμησαν με την παρουσία τους, γυναίκες εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας. Σύμφωνα με το έθιμο του "Αη Θόδωρ" η παρουσία των ανδρών είναι απαγορευτική και όσοι τολμούν να παρευρεθούν... αλευρώνονται! 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Σιαμάτρας Δημήτριος, θέλοντας να χαιρετήσει την εκδήλωση, να συγχαρεί τις γυναίκες του Συλλόγου για την προετοιμασία της βραδιάς αλλά και να ευχαριστήσει όσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, δεν τήρησε τον περιορισμό και φυσικά αλευρώθηκε όπως προστάζει το έθιμο! Ευχαριστούμε θερμά όλες τις γυναίκες που βρέθηκαν κοντά μας , δίνοντάς μας τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο της διατήρησης και διάδοσης της παράδοσης της γενέτειράς μας. 



Ευχαριστούμε την κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, εμπνεύστρια των σατυρικών διστίχων της βραδιάς, η οποία χάρη στο μεράκι και το αστείρευτο χιούμορ της συνεχίζει αδιάκοπα επί σειρά ετών να στηρίζει αυτή μας την εκδήλωση. Ευχαριστούμε τα μέλη της ορχήστρα καθώς και τους καλλιτέχνες που συνέβαλλαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο να στηθεί ένα παραδοσιακό γλέντι γεμάτο κέφι. Τέλος ευχαριστούμε όλους τους επαγγελματίες της πόλης μας που συνεχίσουν να στηρίζουν τις δράσεις μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά!


Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"