Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ Ασκός του Αιόλου θα βρεθούν στην Πιερία

Την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Μαρτίου θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Πιερίων και της Μηλιάς οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ «Ασκός του Αιόλου» μετά από πρόσκληση φορέων και κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να συμπεριλάβουν στην
παραγωγή τους το θέμα των ανεμογεννητριών στα Πιέρια  Όρη, να συνομιλήσουν με κατοίκους και να προβάλλουν τα όποια προβλήματα θα δημιουργήσει μια τέτοια εγκατάσταση στον ορεινό όγκο των Πιερίων.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ το οποίο θα λειτουργήσει ως κύριο εργαλείο ενημέρωσης για το τι σημαίνει αιολική ενέργεια, ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά του τρόπου διαχείρισής της στην Ελλάδα αλλά, κυρίως, για το ποιος είναι ο περιβαλλοντικός, οικονομικός και πολιτικός αντίκτυπος στις τοπικές κοινωνίες.
Στο παραπάνω πλαίσιο κι έχοντας ήδη ξεκινήσει τις συναντήσεις με επιστήμονες, με ειδικούς, με πολιτικά πρόσωπα, με εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιρειών, με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων και, φυσικά, με τους πολίτες εκείνων των περιοχών στις οποίες είναι ήδη εγκατεστημένα τα αιολικά πάρκα ή επίκειται η εγκατάστασή τους, οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ αποφάσισαν να επισκεφτούν και τα όμορφα χωριά μας.
Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε γιατί θεωρούμε ότι η ενημέρωση του πιερικού κοινού αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ελλιπής και συνεπώς κύριος στόχος του ντοκιμαντέρ θα είναι η σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωσή του. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, σε κινηματογραφικές αίθουσες, καθώς και σε πολιτιστικούς χώρους, ώστε να προκαλέσει έναν δημόσιο διάλογο πάνω στο ζήτημα της αιολικής ενέργειας.
Επιθυμούμε να δώσουμε πληροφορίες στον μη μυημένο θεατή για τις ανεμογεννήτριες και τη λειτουργία τους. Να φωτίσουμε, επίσης, το μέγεθος της εμπλοκής εθνικών και πολυεθνικών εταιριών, καθώς και του πολιτικού συστήματος της χώρας στην ευρέως αποκαλούμενη “πράσινη ανάπτυξη”. Να αναδείξουμε εάν η διάθεση των παραπάνω για χρήση της αιολικής ενέργειας προέρχεται από έναν ειλικρινή οικολογικό προβληματισμό ή εάν απλά εκμεταλλεύεται τα περιβαλλοντικά κοινωνικά αντανακλαστικά.


Πολιτιστικός Σύλλογος Κ.Μηλιάς  «Οι Λαζαίοι»
Μέλη του Εκπολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνω Μηλιάς
Πολιτιστικός Σύλλογος Μ.Μηλιάς «Αη Γιώργης»
Δασικός Συνεταιρισμός Μηλιάς «Η μοναχιά Οξυά»
Μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού παραγωγών αγροτικών προιόντων της ορεινής πιερικής γης «Πιερίων Γαία»
Σύλλογος «Ατρόμητοι Ιππείς»
ΕΟΣ Κατερίνης
Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς
Ελεύθεροι ποδηλάτες Πιερίας
και απλοί κάτοικοι της Μηλιάς που αγαπούν το βουνό και τον τόπο.


Επικοινωνία: 6947151776
Στοιχεία σχετικά με την ομάδα παραγωγής του ντοκιμαντέρ.

http://askosaiolou.com/

https://www.facebook.com/pages/%CE%9F-%CE%91%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%91%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85/1555963118000589