Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Φεβρουάριος στην Κωνσταντινούπολη – H Πολιτιστική Ατζέντα του Μήνα

-Σας περιμένουμε όλους σε μια Μοναδική Βραδιά στην Αθήνα με έντονο άρωμα Πόλης! Περισσότερα: εδώ

  • Κυριακή 1 Φεβρουαρίου – Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015
JOAN MIRO IN HIS STUDIO 1977
Συνεχίζεται η έκθεση του Joan Miro στο μουσείο Sakip Sabanci στην Πόλη. Η συγκεκριμένη έκθεση του Joan Miro αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εκθέσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Κωνσταντινούπολη. Πραγματοποιείται στο πολύ ωραίο μουσείο Sakıp Sabancı σε συνεργασία με το ίδρυμα Joan Miro στη Βαρκελώνη, το ίδρυμα Successió Miró SL και το Ίδρυμα Joan Miró στην Μαγιόρκα. Γλυπτά και πίνακες συγκεντρωμένοι στον ιδιαίτερο χώρο του μουσείου σας περιμένουν να τα θαυμάσετε.
Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του Μουσείου: http://www.sakipsabancimuzesi.org

  • Κυριακή 1 Φεβρουαρίου – Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015
  • dolls house_rahmi koc

To μουσείο Rahmi H Koç με τη ευκαιρία της 20ης επετείου από την ίδρυσή του παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με σπίτια-μινιατούρες γεμάτα κούκλες. Τα συγκεκριμένα σπίτια που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα και προέρχονται από την Αμερική, την Γερμανία, την Γαλλία κ την Βρετανία κατασκευάστηκαν από κατασκευαστές παιχνιδιών αλλά και μερακλήδες του είδους. Είναι διακοσμημένα με έπιπλα και συχνά περιλαμβάνουν και ανθρώπινες φιγούρες. Μην παραλείψετε να δείτε την βίλα που έγινε για την Ruby Gibs το 1880, αλλά και την θερινή κατοικία έργο του Moritz Gottschalk που κατασκευάστηκε το 1910.
Για τους μικρούς μας φίλους κ όχι μόνο.  Για περισσότερες πληροφορίες κ τις ώρες επίσκεψης http://www.rmk-museum.org.tr/en/rmk_Dolls_House_Exhibition.htm
  • Κυριακή 1 Φεβρουαρίου – Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015
Artists Film_Istanbul Modern
Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Κωνσταντινούπολης παρουσιάζει την έκθεση Artists’ Film International που είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη τέχνη του βίντεο παρουσιάζοντας εικόνες, ταινίες, φιλμ κ σκίτσα καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο. Η πρωτοβουλία της έκθεσης ανήκει στην Γκαλερί Whitechapel όπου ξεκίνησε να εκθέτει το 2008 σχετικά έργα, ενώ η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται σήμερα σε συνεργασία με 17 πολιτιστικά ιδρύματα από όλον τον κόσμο. Κάθε χρόνο η οργανωτική επιτροπή επιλέγει ένα νέο έργο ενός υποσχόμενου καλλιτέχνη από την χώρα του με στόχο να παρουσιαστεί στην έκθεση.
  • Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015 με Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, 2015


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ