Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΑΚΕΛ - Κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη
Κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό

Το ΑΚΕΛ, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης του προς τον ελληνικό λαό, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις δυο εκδηλώσεις συμπαράστασης προς την αγωνιζόμενη Ελλάδα, οι οποίες διοργανώνονται την ερχόμενη Τετάρτη και Κυριακή από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών της Κύπρου.
Η ανάγκη έκφρασης αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό δεν συνδέεται μονάχα με τους ισχυρούς δεσμούς των δυο λαών μας. Είναι ταυτόχρονα άρρηκτα συνδεδεμένη με την πάλη των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης κατά των αντιλαϊκών, αδιέξοδων πολιτικών λιτότητας των κυρίαρχων κύκλων των Βρυξελλών και των καταστροφικών συνεπειών τους σε βάρος της ευρωπαϊκών κοινωνιών.
Είναι κατά συνέπεια προφανές ότι αν ο αγώνας του ελληνικού λαού έχει θετική κατάληξη, τότε τα οφέλη θα επιμεριστούν γενικότερα στην Ευρώπη και τους λαούς της, ενισχύοντας την προσπάθεια για μια άλλη Ευρώπη της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης, του σεβασμού των εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό, η κυπριακή κυβέρνηση, στη βάση και της δέσμευσης που δημόσια ανέλαβε έναντι του Έλληνα πρωθυπουργού, επαναλαμβάνουμε ότι οφείλει να εγκαταλείψει ιδεολογικές αγκυλώσεις και να συμπαραταχθεί με την ελληνική κυβέρνηση στα επικείμενα Eurogroup και όχι μόνο.
Από την πλευρά τους, οι έξι Κύπριοι ευρωβουλευτές, θα πρέπει συντονισμένα και μεθοδικά, να επιδιώξουν την εξασφάλιση υποστήριξης προς τα δίκαια και λογικά αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης ανάμεσα στις πολιτικές τους ομάδες.
Υπενθυμίζουμε ότι οι δυο εκδηλώσεις πραγματοποιούνται, την ερχόμενη Τετάρτη στις 6:00μμ και την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015, η ώρα 5:00μμ, έξω από το κτίριο της αντιπροσωπείας της Ε.Ε, «Σπίτι της Ευρώπης» (Λεωφόρος Βύρωνος 20, Λευκωσία).