Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Αυτό είναι το ιπτάμενο αυτοκίνητο

Η αμερικανική εταιρεία Terrafugia, παρουσίασε τη δική της πρόταση για το ιπτάμενο αυτοκίνητο

Μετά την start-up εταιρεία από τη Σλοβακία που παρουσίασε το AeroMobil 3.0, ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο, η αμερικανική εταιρεία Terrafugia, παρουσίασε τη δική της πρόταση που ακούει στο όνομα Transition.
Το Transition είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει πτυσσόμενα φτερά, κινείται με αμόλυβδη βενζίνη και μπορεί να παρκάρει άνετα σε μια θέση πάρκινγκ. 


Το ντεπόζιτο του Transition είναι χωρητικότητας 105 λίτρων και η αυτονομία του ως αεροπλάνο είναι 800km πτήσης, με μέγιστη ταχύτητα 185km/h, με κατανάλωση περίπου 22.7 λίτρα, ενώ ως αυτοκίνητο έχει μέγιστη ταχύτητα 113km/h και καταναλώνει σχεδόν 8 λίτρα βενζίνης κάθε 100km.
Το μέγεθος του είναι 6 μέτρα επί 2.3 μέτρα πλάτος και έχει 2 μέτρα ύψος, ενώ το άνοιγμα των φτερών φτάνει τα 8 μέτρα. Τέλος, διαθέτει δύο αερόσακους και αλεξίπτωτο που καλύπτει ολόκληρο το όχημα.


Φυσικά για την οδήγηση του απαιτείται, χρειάζεται δίπλωμα οδηγού αλλά και πιλότου με εμπειρία πτήσης τουλάχιστον 20 ώρες.
Τέλος ήδη η εταιρία κάνει δοκιμές για την επόμενη έκδοση, η οποία θα διαθέτει 4 θέσεις, θα μπορεί να απογειώνεται κάθετα, θα παρκάρει μόνο του και η μέγιστη ταχύτητα στον αέρα θα είναι 320km/h.


http://www.newsit.gr