Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

 Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Φώτια 2015» το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη η επίσημη πρώτη προβολή της κινηματογραφικής ταινίας
«Παραμύθι χωρίς όνομα».

Η παραγωγή της ταινίας, διάρκειας 2 περίπου ωρών, ανήκει στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μητροπόλεως Κίτρους «Ο Άγιος Φώτιος», υπό την καθογήγηση του Αρχιμ. Παύλου Ντούρου, ο οποίος συνέγραψε και το σενάριο, ως διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα. Τη σκηνοθεσία είχε ο Κων/νος Καλπατζίδης, τη μουσική έγραψε ο Διομήδης Βλαχόπουλος, τα κοστούμια επιμελήθηκαν η Αναστασία Κατέλη και η Ελένη Μιχαηλίδου. Έπαιξαν 60 ερασιτέχνες ηθοποιοί, μέλη του Πνευματικού Κέντρου, ενώ έλαβαν μέρος 125 κομπάρσοι.

Η πρώτη επίσημη προβολή έγινε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, αποκλειστικά για τους συντελεστές της ταινίας και στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως. Κατά την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επέδωσε Αναμνηστικά Διπλώματα στους συντελεστές, ενώ εξέφρασε τον ενθουσιασμό και την εκτίμησή του για την προσπάθεια που καταβλήθηκε. Συγχάρηκε, τέλος, όλους τους συντελεστές για τη συμμετοχή τους στην παραγωγή της ταινίας.

Η ταινία προβλήθηκε και για το κοινό τρεις φορές στον Κινηματογράφο «Ευκαρπίδης» της Κατερίνης στις 8, 9 και 10 Φεβρουαρίου, με μεγάλη συμμετοχή κοινού.