Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Μανώλης Γλέζος - Το δικαίωμα της απεργίας, προϋπόθεση για την ένταξη ενός κράτους στην ΕΕ


Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα (Τρίτη) στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου:

"Το δικαίωμα της απεργίας, προϋπόθεση για την ένταξη ενός κράτους στην ΕΕ"

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη δήλωση:

«Η απεργία αποκαλύπτει τον μύθο της θεωρίας του χρήματος, διδάσκοντάς μας πως το χρήμα δεν παράγει αξίες ή αγαθά· αξίες και αγαθά παράγει ο εργαζόμενος με την εργασία του. Εάν ο εργαζόμενος δεν παρήγε αγαθά, τότε ο εργοδότης δεν θα ενδιαφερόταν για τυχόν απεργίες, καθώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει απευθείας το χρήμα για την παραγωγή αξιών και αγαθών.
Στην Ελλάδα, το δικαίωμα της απεργίας είναι κατοχυρωμένο με αγώνες και με το αίμα των μεταλλωρύχων της Σερίφου, το 1916.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει όχι μόνο να διακηρύξει το  δικαίωμα της απεργίας ως όρο για την ένταξη ενός κράτους σε αυτήν, αλλά, και στην περίπτωση που υπάρχουν κράτη-μέλη τα οποία δεν έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα της απεργίας, να εγκαλούνται γι’ αυτό από την Ε.Ε.».




Μανώλης Γλέζος : «Θα σπάσουν τα μούτρα τους

όσοι προσπαθήσουν να εμποδίσουν τον ελληνικό λαό
να ανακτήσει την εθνική του ανεξαρτησία»


Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε μια προ ημερήσιας διάταξης παρέμβασή του, στην Ολομέλεια του Σώματος, στο Στρασβούργο, ο Μανώλης Γλέζος είπε:

«Προτείνω το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ασχοληθεί σε ειδική συνεδρίαση που θα εισηγηθείτε εσείς και θα εγκρίνει το Σώμα με το θέμα της Ελλάδας. Διότι εσείς ο ίδιος, ως Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, πήγατε στην Αθήνα χωρίς την έγκριση του Σώματος. Δεν μεταφέρατε, συνεπώς, απόψεις του Κοινοβουλίου. Μεταφέρατε προσωπικές απόψεις ή απόψεις άλλων;
Σας είχα προειδοποιήσει ότι, στις εκλογές στην Ελλάδα, θα νικήσει ο ελληνικός λαός. Προειδοποιώ και τώρα ότι όσοι θα προσπαθήσουν να τον εμποδίσουν να ανακτήσει την εθνική του ανεξαρτησία και να βγάλει από τον λαιμό του τη θηλιά που του έχουν βάλει οι δανειστές του θα σπάσουν τα μούτρα τους».

Στρασβούργο, 9 Φεβρουαρίου 2015
https://www.youtube.com/watch?v=Pdzx04EoQ2M&feature=youtu.be