Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - Α.Ο.Κ Αιγινιακός 82-78

Για την 17η αγωνιστική του A΄ τοπικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ, ο Α.Ο.Κ Αιγινιακός ηττήθηκε στην παράταση μέσα στην Νάουσα από τον Ζαφειράκη με σκορ 82-78.

 Ήταν ένα παιχνίδι αντάξιο των δύο ομάδων, οι οποίες δικαιολόγησαν για ποιο λόγο ήταν και οι δύο στην δεύτερη θέση. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό σε όλη την διάρκειά του με αλλαγές στο σκορ και ωραίο μπάσκετ που απόλαυσαν όσοι ήταν στο γήπεδο. Η ομάδα της Νάουσας στάθηκε τυχερή στο τέλος της κανονικής περιόδου, αφού στα 3΄΄ να απομένουν ευστόχησε σε τρίποντο πίσω από το κέντρο και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση, όπου και κέρδισε.
 Στο 1ο δεκάλεπτο αν και οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 10-2 οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 23-21. Στο 2ο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν πιο κλειστό και ο Ζαφειράκης κατάφερε στο τέλος του δεκαλέπτου να προηγηθεί με 38-30. Στο 3ο δεκάλεπτο ο Αιγινιακός βρήκε περισσότερες λύσεις στην επίθεση και με πολύ καλή άμυνα κατάφερε να πλησιάσει το σκορ στο 51-50. Το 4ο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι με εναλλαγές στο σκορ, φτάνοντας στα τελευταία 3΄΄, όπου ο Αιγινιακός ευστόχησε σε 2 βολές πηγαίνοντας την διαφορά στους 3 πόντους και έδειχνε να παίρνει την νίκη  αλλά στην επαναφορά οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε σουτ πίσω από το κέντρο για να πάει το παιχνίδι στην παράταση. Στην παράταση ο Ζαφειράκης με καλύτερη ψυχολογία κατάφερε να πάρει την νίκη με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 82-78.
Απών από το παιχνίδι ήταν ο Γκακούδης λόγω ασθένειας, καθώς και ο Τσιάμης που είναι τραυματίας. Να σημειωθεί ότι ο Αργυρόπουλος αγωνίστηκε μόνο στο 1ο ημίχρονο, καθώς αποχώρησε με ενοχλήσεις στο πόδι.
Σε δηλώσεις του ο προπονητής του Αιγινιακού Ηλίας Λοτζανιώτης δήλωσε τα παρακάτω :
<<Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε πολύ να κερδίσουμε και νομίζω ότι δικαιούμασταν την νίκη, γιατί παίξαμε σε μια δύσκολη έδρα και δείξαμε χαρακτήρα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Δυστυχώς σταθήκαμε άτυχοι, αφού δεχθήκαμε ένα σουτ πίσω από το κέντρο σε νεκρό χρόνο αφού δεν προλάβαμε να κάνουμε φάουλ. Οι προσπάθεια των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας μου και νομίζω ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι παρουσιαζόμαστε βελτιωμένοι. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά αυτές τις δύο εβδομάδες που δεν έχουμε επίσημο παιχνίδι, για να ετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για το επόμενο παιχνίδι που είναι με την Αριδαία στο Αιγίνιο στις 7 Μαρτίου>>.
Δεκάλεπτα : 23-21, 38-30, 51-50, 69-69, 82-78(παρ.).
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ (Τούφας) : Βαδόλας, Βαϊγκάντ 7(1), Ζαχαριάδης, Ζέφυρος, Ζιάννης, Λιόλιος 2, Μουρατίδης 3, Μυλωνάς, Σιαμήτρος 28(4), Σιδηρόπουλος 6, Σκουλαριώτης 12, Ψαράς 24 (5).
Α.Ο.Κ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Λοτζανιώτης) : Αργυρόπουλος 2, Βαφόπουλος 16, Βουλτσίδης Κ. 4, Κατσιάνος 14(2), Μελίδης 6, Μωυσίδης 6, Ντινόπουλος 30(4), Κοντόπουλος, Καποδίστριας.