Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

100Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

 Στις 18 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 100 χρόνια πό την ίδρυση της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος του ομώνυμου χωριού της Πιερίας.


Οι επετειακές εκδηλώσεις άρχισαν την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου με Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Τριώδιο και συγκεκριμένα στην παραβολή του Ασώτου, τονίζοντας ότι η σωτηρία για τον κάθε άνθρωπο αρχίζει από τη στιγμή που ο καθένας μας συνειδητοποιήσει την ανάγκη επιστροφής στον Θεό-Πατέρα. Επισήμανε τη σπουδαιότητα της 100ής επετείου από την ίδρυση της Ενορίας, λέγοντας ότι οι ιστορικές επέτειοι δεν είναι μόνον ανάμνηση γεγονότων του παρελθόντος, αλλά και αφορμές προβληματισμού για το μέλλον.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο της Ενορίας π. Ιωάννη Κώφα. Επίσης, χειροθέτησε ψάλτη τον ιεροψάλτη της Ενορίας Γεώργιο Κατσούλας, ενώ ανέγνωσε και τη σχετική «ευχή εις τον εισερχόμενον εις διακονίαν εκκλησιαστικήν» στους ιερόπαιδες Διονύσιο Σταυρογιάννη, Ιωάννη Παπανίκα και Κων/νο Τουμαρά, μαθητές α΄ λυκείου.