Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

O "ασυμβίβαστος" Στάθης Παναγούλης... - Συνέντευξη στον παραπολιτικά Fm 90.1....

Mπορεί να το καταλάβει κι ένα παιδί του Δημοτικού: Όταν τα κέρδη ενός μαγαζιού, -του ΟΠΑΠ εν προκειμένω-, που θα λειτουργεί όσο στέκει ο κόσμος,
είναι 550 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και αυτοί που κυβερνούν τον πουλάνε για 600 εκατομμύρια, -για να πάνε κι αυτά απ' ευθείας στους δανειστές- αυτό δεν είναι απλά σκάνδαλο αλλά έσχατη προδοσία και παράδοση της περιουσίας και του πλούτου της χώρας! Αυτό έκανε η κυβέρνηση που απέρχεται! Ο Στάθης Παναγούλης, ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του, -ανυπόταχτος κι ασυμβίβαστος μια ζωή!- και το θέμα αυτό ανάμεσα στ' άλλα το καταγγέλει και τώρα: "Σκάνδαλο χαρακτήρισε την πώληση του ΟΠΑΠ, τα κέρδη του Οργανισμού ήταν 550 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο , πουλήθηκε προς 600 εκατομμύρια και αυτά διατέθηκαν από δάνειο", μιλώντας προχθές στον "παραπολιτικά Fm 90.1", και παράλληλα σημείωσε ξεκάθαρα -κι αυτό είναι σημαντικό- πως “Αν δεν φέρει το θέμα ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη θα είναι άξιος της τύχης του”...
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Στάθης Παναγούλης, υποψήφιος και πάλι στη Β'Αθηνών, σταθερά αποκλεισμένος από τα μεγαλοκανάλια -"από τους Μπόμπολα, Αλαφούζο και Ψυχάρη, προτιμώ την "αναρχία" των blogs", είχε πει σε μιά συνέντευξη του,- μόνο σε "μικρά" κι ...αιρετικά ΜΜΕ φιλοξενείται συνήθως, σε άλλη συνέντευξη του στον Αντώνη Αντζολέτο στο "News 247", τονίζει πως στις δημοκρατίες οι πρωθυπουργοί πρέπει να λογοδοτούν στα ποινικά δικαστήρια, βάζοντας στο κάδρο και τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον Κώστα Καραμανλή. Ο Στάθης Παναγούλης, ζητά επίσης να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους έδρα όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταλάβουν υπουργικό θώκο.


Η συνέντευξη του Στάθη Παναγούλη
-Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει διακηρυχθεί πολλές φορές από τον Αλέξη Τσίπρα, είναι η αυτοδυναμία. Στην περίπτωση, όμως που αυτό δεν γίνει, θα προχωρήσετε κατευθείαν σε δεύτερες εκλογές;
>> Κάθε μέρα που περνάει η τρομοκρατία Σαμαρά-Βενιζέλου υποχωρεί και οι άνθρωποι που ενδεχομένως είχαν κάποια φοβία για το grexit αντιλαμβάνονται ότι δεν τους συμφέρει να ψηφίσουν αυτούς που τους έκαναν φτωχούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διακηρύξει την πολιτική των συμμαχιών με βάσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που δεν θα υποκύπτει στις ολοένα αυξανόμενες αυθάδεις απαιτήσεις της Τρόικας. Οι δεύτερες εκλογές δεν είναι στις προθέσεις μας, εφόσον στοιχηθούν μαζί μας δημοκρατικές δυνάμεις που θέλουν να σώσουν την χώρα.
-Υπάρχει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ή με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου;
>> Η θέση του Γιώργου Παπανδρέου θα έπρεπε να είναι στο ειδικό δικαστήριο δίπλα στον Κώστα Καραμανλή, όπως θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Ο Παπανδρέου γιατί συνειδητά πλαστογράφησε τα στοιχεία του ελλείμματος, φουσκώνοντας το έλλειμμα, για να υπαγάγει την Ελλάδα στο ΔΝΤ και ο Καραμανλής γιατί αλλοίωνε τα στοιχεία παρουσιάζοντας μικρότερο το έλλειμμα ενώ η Ελλάδα πήγαινε στα βράχια. Τα περί λαθροχειρίας των ελληνικών στοιχείων τα καταγγέλλει έκθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
-"ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ" του Σταύρου Θεοδωράκη θα μπορούσε να είναι πιθανός σύμμαχος σας;
>> Κατηγορηματικά σας λέω ότι όλη αυτή η παρέα του Ποταμιού και ιδιαίτερα ο αυτοχρησθείς αρχηγός του αποδεικνύεται σιγά - σιγά ότι εκφράζει την μιντιοκρατία, τον νεοφιλελευθερισμό και τον επαρχιωτισμό αυτών που προσκυνούν κάθε τι το δυτικό. Είναι εκπληκτική η αυθάδεια ενός ανθρώπου που πουλάει στους ιθαγενείς καθρεφτάκια και -εν προκειμένω- άδειο σακίδιο!
-Είχε προκαλέσει αίσθηση η αναφορά σας στα social media για "τον πρώην Πορτογάλο πρωθυπουργό του μνημονίου για τον οποίο άνοιξε η πόρτα της φυλακής". Πιστεύετε πως πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες προκειμένου να εξακριβωθεί πως οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο;
>> Συμφωνώ με τη προεκλογική δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά ότι θα κάνει «μία και μόνη εξεταστική» για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο. Βέβαια, όταν μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψήφισε στις 12 Φεβρουαρίου 2012 το δεύτερο μνημόνιο όπου υπάρχει άρθρο για την παραίτηση της χώρας από την εθνική κυριαρχία όσον αφορά την ασυλία της δημόσιας περιουσίας. Στις δημοκρατίες οι πρωθυπουργοί λογοδοτούν όχι μόνο στο λαό, αλλά και στα ποινικά δικαστήρια για πράξεις και παραλήψεις που επέφεραν την καταστροφή του τόπου. Αυτό, άλλωστε, προβλέπεται και από τον ισχύοντα νόμο περί ευθύνης υπουργών.
-Πως βλέπετε εσείς το νέο ρόλο της αστυνομίας σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί, αναφέρεται ακόμα και σε μερικό αφοπλισμό των ΜΑΤ.
>> Αν κάτι χρειάζεται αφοπλισμό είναι η καουμπόικη συμπεριφορά ορισμένων ανδρών των ΜΑΤ απέναντι σε διαδηλωτές που διαδηλώνουν ειρηνικά.
-Μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ νομίζετε ότι μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερες αλλαγές στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
>> Ήδη η επίμονη, σταθερή και τεκμηριωμένη διαφωτιστική εκστρατεία του προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για μια διαπραγμάτευση εντός του ευρώ που θα σταματήσει το μαρτύριο του μνημονίου, άρχισε να σπάει τη μονολιθικότητα μεγάλων μέσων ενημέρωσης της Ευρώπης που είχαν μια αποικιοκρατική αντίληψη για τον Έλληνα. Ξεκίνησαν, ήδη, να εκφράζονται δεύτερες σκέψεις ακόμη και σε τεχνοκράτες και πολιτικούς της Γερμανίας. Η πρότασή μας για επαναδιαπραγμάτευσή βασίζεται στην πλήρη ηθική και οικονομική αποτυχία των μνημονίων. Και οι δανειστές καταλαβαίνουν πια ότι μας έφτασαν στο όριο.
-Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας πιστεύετε πως θα πρέπει στο Υπουργικό Συμβούλιο να υπάρχουν και πρόσωπα εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας;
>> Προτείνω να συγκροτηθεί το υπουργικό συμβούλιο από προσωπικότητες που έχουν δοκιμαστεί στο χώρο της επιστήμης και του αγώνα, ώστε να μην εξαρτώνται οι υπουργοί από το περίφημο πολιτικό κόστος. Όποιοι βουλευτές αναλάβουν υπουργοί να παραιτηθούν από τη βουλευτική τους έδρα.
-Πως βλέπετε το μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα με μόλις 10 υπουργεία που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας;
>> Νομίζω ότι στην Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων είναι αρκετά 10 υπουργεία. Αν αυτό το νέο σχήμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα ,θα πρέπει να σχεδιαστεί για να δώσουμε και το παράδειγμα του νοικοκυρέματος.