Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η Κοπή Βασιλόπιττας των λαϊκών στελεχών και συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο «Εκάβη» του Δήμου Κατερίνης, με τη συμμετοχή περί των χιλίων ατόμων.
Η πρώτη εκδήλωση έγινε στις 5.00 το απόγευμα. Σ’ αυτήν συμμετείχαν οι Πρόεδροι και τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και των Ερανικών Επιτροπών, Ιεροψάλτες και Νεωκόροι.
Η δεύτερη εκδήλωση έγινε στις 7.00 απόγευμα. Συμμετείχαν τα Μέλη των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων, οι εθελοντές των Εκκλησιαστικών Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων (Γηροκομείου, Συσσιτίου, Καταστήματος Ενδυμάτων, Κοινωνικού Παντοπωλείου), οι καθηγητές και διδάσκοντες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, οι Συνεργάτες του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Φώτιος», του Γραφείου Νεότητας και του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής, οι Κατηχητές, Κατηχήτριες και λαϊκοί ιεροκήρυκες, τα Στελέχη των Κατασκηνώσεων. Επίσης, εκπρόσωποι του Τοπικού Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και άλλων φιλανθρωπικών δομών.
Και στις δύο εκδηλώσεις συμμετείχαν με βυζαντινούς ύμνους και κάλαντα η Νεανική Βυζαντινή Χορωδία «Φιλαθωνίτες» και η Φοιτητική Χορωδία της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.
Και στις δύο εκδηλώσεις μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, τονίζοντας την κεντρική θέση και τη θεολογική σημασία της συμμετοχής των πιστών στη ζωή της Εκκλησίας και στη διεξαγωγή του λειτουργικού, φιλανθρωπικού και κατηχητικού έργου. 
Ευχαρίστησε τις τοπικές Αρχές για τη συμβολή τους, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες που γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο διεξαγωγής των εκδηλώσεων, τόσο για τη συμμετοχή τους στην άσκηση του εκκλησιαστικού έργου όσο και για τη θετική πάντοτε παρουσία τους στα εκκλησιαστικά δρώμενα.