Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Μηνύματα ξένων ευρωβουλευτών για τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου

Η Μαρτίνα Μίχελς του Die Linke για τις ελληνικές εκλογές (βίντεο)


"Στις 25 Ιανουαρίου μπορεί η Ελλάδα να αντισταθεί στην αδικία και την κοινωνική αποδόμηση. Η κυρία Μέρκελ και οι οίκοι αξιολόγησης δε μπορούν να υπαγορεύουν τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε, πρέπει να αλλάξει η ίδια η ευρωπαϊκή πολιτική. Με το ΣΥΡΙΖΑ έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε όλοι μαζί αυτή την ευρωπαϊκή πολιτική, και να υποχρεώσουμε και άλλους να ακολουθήσουν μια διαφορετική πορεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για κοινωνική δικαιοσύνη, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, και είναι για αυτό μια καλή επιλογή."

Ο Βάσκος Ευρωβουλευτής Josu Juaristi για τις ελληνικές εκλογές (βίντεο) 




Μήνυμα της Μαρίνα Αλμπιόλ Γκούθμαν για τις ελληνικές εκλογές (βίντεο)
"Απέναντι στον φόβο και στον εκβιασμό, στην ανεργία και στη φτώχεια, απέναντι στις οικονομικές δυνάμεις έχουμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, ενός λαού που με ελπίδα και θάρρος θέλει να αναλάβει την ευθύνη για το μέλλον του και να σταθεί όρθιος ενάντια στους ισχυρούς. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα που θέλουμε να γίνει πραγματικότητα στις επερχόμενες εκλογές θα είναι αναμφίβολα μια νίκη για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην Ελλάδα, αλλά και για τους λαούς της Ευρώπης. Και για αυτό το λόγο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι τόσο νευρικοί. Επειδή η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα επηρεάσει ολόκληρη την Ευρώπη."


Μήνυμα της Katerina Konecka για τις ελληνικές εκλογές

"Νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε τη λιτότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη και ελπίζω ότι εσείς, ως ψηφοφόροι από την Ελλάδα θα σηκωθείτε να πάτε στις εκλογές, θα ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας σε όλη την Ευρώπη ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, ότι μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή. Είναι μια τεράστια αλλαγή, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για όλα τα αριστερά κόμματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παρακαλώ, δείξτε στην Ευρώπη, στους καπιταλιστές σε ανθρώπους από δεξιά κόμματα στην Ευρώπη, ότι θέλουμε να αλλάξουμε το σύστημα και ξέρουμε πώς να το αλλάξουμε. Η ζωή σας θα είναι καλύτεραη και ελπίζω ότι και η ζωή μας στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης θα αρχίσει να βελτιώνετε επίσης."