Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Αντιμετώπιση του προβλήματος της μονάδας τεχνητού νεφρού του Γ.Ν. Κατερίνης...Δίπλα σε τοξικοεξαρτημένους συμπολίτες μας

Αντιμετώπιση του προβλήματος της μονάδας τεχνητού νεφρού του Γ.Ν. Κατερίνης, ύστερα από επικοινωνία της Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου με το Διοικητή της 3ης ΥΠΕ και το Διοικητή του Γ.Ν Κατερίνης.


Ύστερα από τη γνωστοποίηση του προβλήματος έλλειψης ιατρικού προσωπικού στη μονάδα τεχνητού νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, η υποψήφια βουλευτής, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ήρθε σε επαφή με το Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κύριο Ανδριόπουλο, και το Διοικητή του Γ.Ν. Κατερίνης, κύριο Φαρμάκη.
Έτσι, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, θα σταλούν γιατροί από το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και από το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Ήδη ένας γιατρός από το Νοσοκομείο της Βέροιας βρίσκεται στη μονάδα τεχνητού νεφρού του Γ.Ν. Κατερίνης.



Υπεύθυνα δίπλα σε τοξικοεξαρτημένους συμπολίτες μας. (βίντεο)

            «Το Μάρτιο του 2013 η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης εισήγαγε στη Βουλή το νομοσχέδιο περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
            Με τοποθέτησή μου είχα επισημάνει, πως οι χρήστες και οι εθισμένοι στα ναρκωτικά συμπολίτες μας πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς, γι’ αυτό και ανέφερα χαρακτηριστικά πως η φυλάκιση δεν αποτελούσε το προσφορότερο γι’ αυτούς μέσο, καθώς κανείς χρήστης δεν έγινε καλύτερος στη φυλακή.
            Κατ’ αυτόν τον τρόπο, από το βήμα της Βουλής, τόνισα την ανάγκη να αντικατασταθεί η ποινή φυλάκισης για απλούς χρήστες ναρκωτικών με την εκ μέρους τους παροχή κοινωφελούς εργασίας, προκειμένου έτσι να εξασφαλιστεί η επανένταξή τους στην κοινωνία.
            Παράλληλα, πρότεινα και τη λήψη προληπτικών μέτρων, όπως τη συστηματική ενημέρωση μαθητών και γονέων από την πρωτοβάθμια κιόλας εκπαίδευση, την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης σε γειτονιές και πάρκα που συχνάζει νεανικός πληθυσμός και γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, όπως και την απαγόρευση της προβολής δηλώσεων σε τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα επωνύμων χρηστών ναρκωτικών ουσιών.
            Με όλα τα ανωτέρω έδειξα την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη μου σε τοξικοεξαρτημένους συμπολίτες μας».

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

            Ακολουθεί το βίντεο από την τοποθέτηση στη Βουλή.