Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ανοικτή ευχαριστήρια επιστολή προς τον κ. Αυγουστίνο Ανδρικόπουλο


Συγχαρητήρια Κύριε Ανδρικόπουλε,

Προχθές προς μεγάλη μου έκπληξη χτύπησε το τηλέφωνό μου και ο καλών ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.


Με ενημέρωσε ότι βρήκε στο αρχείο του Δήμου μία αίτησή μου, (είχε υποβληθεί σε προηγούμενη δημοτική αρχή και ξεχάστηκε από τους τότε χειριστές!

Ομολογώ ότι με εξέπληξε η ενέργεια και για πρώτη φορά αισθάνθηκα ότι είμαι πολίτης και δημότης με δικαιώματα που κάποια αρχή τα αναγνωρίζει έμπρακτα.

Αισθάνθηκα ότι δεν  είμαι δημότης μόνο για  φόρους και ψήφο, ότι κάποιος από τους διαχειριστές των κοινωνικών προβλημάτων μου με νοιάζεται και πράττει αυτά που ορίσθηκε να πράξει για μένα και το κοινωνικό σύνολο που ανήκω

Αυτός ο κάποιος λοιπόν είναι ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πύδνας -Κολινδρου  Κος Αυγουστίνος Ανδρικόπουλος και τον ευχαριστώ ως συμπολίτης και ως δημότης.

Εκτιμώ ότι νέα ήθη και νοοτροπία αποκτά ο Δήμος μας με την παρούσα δημοτική αρχή και ότι θα κάνουν πράξη τις παρακάτω αρχές προς όφελος των δημοτών και του κοινωνικού συνόλου!

Και πάλι συγχαρητήρια στην δημοτική αρχή η οποία με αυτό το πνεύμα, αρχίζοντας από την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, θα της δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος , από τους δημότες οι οποίοι και κρίση έχουν και αναγνωρίζουν την προσπάθεια και αγνώμονες δε είναι,για εκτέλεση μεγαλύτερων έργων και πολυδάπανων έργων!






«Όλα έχουν ειπωθεί,

μα αφού κανείς δεν ακούει,

πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή.»

Andre Gide



Η υποστήριξη προς τον πολίτη και η εξυπηρέτησή του με υψηλούς ποιοτικούς όρους αποτελούν τους μείζονες αντικειμενικούς στόχους της σύγχρονης δημόσιας διοίκησης.

Η ουσιαστική επίτευξη των ανωτέρω στόχων δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ανάπτυξη μεταξύ των λειτουργών της δημόσιας διοίκησης μιας κουλτούρας και της αντίστοιχης συμπεριφοράς για την τήρηση των θεμελιωδών ηθικών αρχών δράσης που απορρέουν από την έννομη τάξη και από τις γενικά παραδεκτές αρχές του διοικητικού δικαίου όπως της χρηστής διοίκησης, της αρχής της επιείκειας, της καλής πίστης



ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

* Η αρχή της νομιμότητας

* Η άσκηση της διακριτικής ευχέρειας

* Η αρχή της χρηστής διοίκησης

* Η αρχή της επιείκειας

* Η αρχή της καλής πίστης

* Η αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη * Η αρχή της αναλογικότητας

* Η αρχή της ισότητας




Με εκτίμηση

Καλφούντζος Γεώργιος του Ευαγγέλου

Μεγάλη Γέφυρα 22 Ιανουαρίου 2015