Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Επιτυχής και φέτος ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"

 Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ανήμερα των Θεοφανείων στη 1 το μεσημέρι στο οικογενειακό κέντρο "ΕΛΙΑ" ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου μας. Πλήθος
Κοκκινοπλιτών, μέλη, φίλοι καθώς και επίσημοι προσκεκλημένοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν σε ένα παραδοσιακό βλάχικο γλέντι που κράτησε μέχρι τις απογευματινές ώρες, υπό τη συνοδεία της ορχήστρας των πατριωτών μουσικών Παπαζήση Ζήση (κλαρίνο), Κατσανάρα Νίκου (τραγούδι), Παπαζήση Γιώργου (κρουστά) και Καστανάρα Θανάση (λαούτο).

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε η Χορωδία Ενηλίκων του Συλλόγου μας παρουσιάζοντας παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα του Κοκκινοπλού ενώ ακολούθησε η παρουσίαση αντιπροσωπευτικού χορευτικού προγράμματος από όλα τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.

Τους καλεσμένους υποδέχθηκε και καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σιαμάτρας Δημήτριος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την ένθερμη ανταπόκρισή τους και υποστήριξη στις δράσεις του Συλλόγου.

Τον Χορό τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας κ. Μαγειρίας Μιχάλης, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μπατζοτάσιος Ιωάννης , η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου Σοφία με τους συνεργάτες της, οι Βουλευτές Πιερίας κ.Μάνη Άννα και κ. Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης κ.Παυλίδης Θεόδωρος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης κ.Παπαζήσης Αναστάσιος, ο Πρόεδρος της Μέριμνας του Παιδιού Κατερίνης κ. Δημήτρης Σολδάτος καθώς και Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων με μέλη των Συμβουλίων τους.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσής μας αποτέλεσε η βράβευση του Προέδρου του Συλλόγου κ. Σιαμάτρα Δημήτριου από τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ.Μπατζοτάσιο Ιωάννη με το έμβλημα της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας. 

Επίσης, ύστερα από απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου μας , απενεμήθει Τιμητικός Έπαινος από τον κ. Μαγειρία Μιχάλη προς την χορεύτρια του Συλλόγου Λέγκα Κωνσταντίνα του Δημητρίου, η οποία εμπνεύστηκε τα δημιουργικά χειροποίητα ημερολόγια του Συλλόγου για το έτος 2015 , δίνοντας με αυτό τον τρόπο κίνητρο και σε άλλα μέλη να μοιράζονται τις δημιουργικές τους προτάσεις για ανάδειξη του πολιτιστικού έργου του Συλλόγου.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά για μία ακόμη φορά όλους όσους στήριξαν υλικά και ηθικά την εκδήλωσή μας. Ευχαριστούμε τους επαγγαλματίες της πόλης μας που ενίσχυσαν με προϊόντα και υπηρεσίες την λαχειοφόρο του Χορού μας, τους Καλλιτέχνες Κοκκώνη Μήτσο, Κίτσα Γιώργο, Γάκη Γιώργο και τον μουσικό Μέγα Μιχάλη (μπουζούκι) που συμμετείχαν εθελοντικά και υποστήριξαν το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε τα μέλη της Χορωδίας καθώς και των χορευτικών τμημάτων για την άρτια παρουσία τους, όπως και τον χοροδιδάσκαλο κ. Φτεργιώτη Αθανάσιο για την προετοιμασία και τον συντονισμό των χορευτών του Συλλόγου μας. Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και βρέθηκαν κοντά μας σε μία ακόμη πολιτιστική μας δράση.


Και του χρόνου με υγεία!


Με εκτίμηση,
το ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"