Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ερμής Εξοχής-Πρόοδος Π. Κεραμιδίου 0-0 HD 10η Γ' ΕΠΣ Πιερίας 3-1-2015 Ισοπαλία κορυφής

Του Κολίτση Νίκου

Ντέρμπι. ανέμων έγινε στην Εξοχή, με τη γηπεδούχο ομάδα, με τρεις βασικές αναγκαστικές απουσίες, να παραχωρεί λευκή ισοπαλία 0-0 στη φιλόδοξη ομάδα του Παλαιού Κεραμιδίου, για
τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ' κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας και να διατηρεί την προνομιούχο πρώτη θέση, με ισχνή διαφορά από τους διώκτες της.
Ο αγώνας που είχε πάθος, δύναμη, σκληρά μαρκαρίσματα και προσωπικές μονομαχίες στο όριο, διαμαρτυρίες, ένταση και σημαντικές ευκαιρίες, διεξήχθη μπροστά σε φιλάθλους και των δύο ομάδων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία του Ερμή Εξοχής. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν πιο κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να φτάνουν με περισσότερες αξιώσεις, κυρίως από στημένες μπάλες, στην περιοχή του αντίπαλου τερματοφύλακα στην επανάληψη.
Οι πολλοί ισχυροί άνεμοι δυσκόλεψαν αφάνταστα τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, που υπερέβαλαν εαυτούς για να παίξουν ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Η ομάδα του Παλαιού Κεραμιδίου αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα για το μισό του 2ου ημιχρόνου, λόγω αποβολής ποδοσφαιριστή, γεγονός που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, όχι όμως και τις εκατέρωθεν ευκαιρίες για την επίτευξη γκολ.
Highlights: οι προσωπικές μονομαχίες, οι τραυματισμοί, οι εντάσεις και οι διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων σε διαιτητές και αντίπαλους παίκτες, η μοναδική εξ επαφής ευκαιρία του Λιόλιου Α. της Εξοχής να πετύχει το γκολ της νίκης και οι ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, στο τέλος του αγώνα, για να δραπετεύσουν με το διπλό, η παρουσία των φιλάθλων στο γήπεδο, παρά το τσουχτερό κρύο και τους ισχυρούς ανέμους
Man of the match: ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Αμβροσιάδης Ν.,  που για μία ακόμη φορά ήταν ο φύλακας άγγελος της ομάδας,  με σωτήριες επεμβάσεις και καταλυτική συνολικά παρουσία και ο κεντρικός αμυντικός των φιλοξενούμενων Βαφειάδης Γ., με σωστές τοποθετήσεις και πολλές κερδισμένες μονομαχίες σε πρώτο χρόνο.