Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Υπεύθυνα δίπλα σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία και μικροεπιχειρηματία. (βίντεο)

«Ήδη από τον Ιούλιο του 2013, με ερώτησή μου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, είχα ζητήσει να ρυθμίζονται οι οφειλές πολιτών προς τους Δήμους με μεγάλο αριθμό
δόσεων.
            Μάλιστα, κατόπιν προσωπικής μου επικοινωνίας με την ηγεσία του Υπουργείου, ο αρμόδιος Υπουργός προώθησε σχετικά άμεσα νομοθετική ρύθμιση για το συγκεκριμένο θέμα.
            Έτσι, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου που συζητήθηκε στη Βουλή στα τέλη Μαρτίου του 2014, εισήχθη ευνοϊκή διάταξη, στην οποία προβλέφθηκε πρόγραμμα τμηματικής καταβολής των οφειλών μέχρι 100 ισόποσων μηνιαίων δόσεων, με ταυτόχρονη μείωση των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής.
            Παράλληλα, στο νομοσχέδιο εντάχθηκαν και προβλέψεις για μειώσεις των επιβαλλόμενων προστίμων για αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστων χώρων, ώστε να μπορούν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
Δεν έμεινα όμως εκεί, καθώς στα μέσα Οκτωβρίου του 2014, κατά τη συζήτηση τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή, ανέδειξα την ανάγκη περαιτέρω παράτασης της προθεσμίας υποβολής αίτησης για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους δήμους.    
            Επίσης, με παρέμβασή μου, παρατάθηκε και η προθεσμία βεβαίωσης των οφειλών που μπορούσαν να υπαχθούν στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση».
ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Ακολουθεί το βίντεο στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, κατά την οποία επεξεργάστηκε η ανωτέρω ευνοϊκή ρύθμιση.