Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Μπλόκο στο Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες

Απαγορεύθηκε η σημερινή «Απ' ευθείας Διάθεσης των Αγροτικών Προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές» που διοργανώνεται εδώ και μερικά χρόνια από τον
Χρίστο Καμενίδη, ομότιμο καθηγητή του Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Συνεταιρισμών στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Η αστυνομία απαγόρευσε στους παραγωγούς να βγάλουν τους πάγκους τους καθώς υπήρξε καταγγελία από την Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών. 
Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία απαγορεύεται το πλανόδιο εμπόριο παραγώγων σε δήμους άνω των 3000 κατοίκων. Οι παραγωγοί κινδυνεύουν με πρόστιμο 5000 ευρώ και κατάσχεση των προϊόντων. 

Αντ' αυτού η νομοθεσία έχει προβλέψει τα Farm Markets αλλά όπως καταγγέλλουν οι παραγωγοί δεν υπάρχει ακόμα εδώ και μήνες διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπουργείο για το αν μπορούν να ενταχθούν σε αυτό το πλαίσιο. 

Οι παραγωγοί θα παραμείνουν στο πάρκινγκ του Ιβανωφείου που θα γινόταν η διάθεση των προϊόντων και θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία. 

"Υποχρεώνουν τον παραγωγό αν θέλει να πουλάει απευθείας τα προϊόντα του στον κόσμο, να το κάνει μόνο από το χωράφι του. Όλο αυτό γίνεται για να πάρουν όλη τη δουλειά τα σουπερ μάρκετ" λέει στο ΡΘ ο Παναγιώτης Γιλτίδης παραγωγός από το Αγιονέρι Κιλκίς. 

Δείτε τη συνέχεια εδώ