Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Τίποτα δεν τους νομιμοποιεί...!

Με αφορμή τις διεργασίες για την προεδρική εκλογή
Του Δημήτρη Τσιμούρα
Είναι δεδομένο ότι κάθε εκλογική διαδικασία, αυτήν την περίοδο, αποτελεί κι έναν μικρό ή
μεγάλο σκόπελο στην προώθηση αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το επιθυμητό αποτέλεσμα, η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, γι αυτούς που προάγουν αυτή την πολιτική, δεν είναι σίγουρο, κάτι που βέβαια τους δημιουργεί έντονες ανησυχίες.
Ανησυχεί το κατεστημένο, η άρχουσα τάξη, μήπως και μειωθεί, έστω και προσωρινά, ο ρυθμός με τον οποίο ο πλούτος εισρέει στα θησαυροφυλάκιά τους, μήπως και υπάρξει καθυστέρηση στην πλήρη επιβολή της κυριαρχίας τους επί του ελληνικού λαού.

2014-12-18-Artrografia-Tsimouras-tipota2Περισσότερο ίσως ανησυχεί το διαπιστευμένο σ' αυτούς πολιτικό προσωπικό. Αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά πως για τους περισσότερους, εάν δεν παραταθεί με την εκλογή προέδρου η ζωή της κυβέρνησης, θα σημάνει και το τέλος του πολιτικού τους βίου. Και όχι μόνο αυτό. Φοβούνται ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εξιλαστήρια θύματα και να αποδοθούν σ' αυτούς οι ευθύνες της καταστροφικής πορείας για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
Μέσα σ' αυτό το σκηνικό, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να έχουν ως μονόδρομο τη θετική ψήφο για εκλογή προέδρου και παράταση με ενέσεις του κυβερνητικού βίου, αναζητούνται αυτοί της "αντιπολίτευσης", οι οποίοι στην ουσία θα ανακαλέσουν τα όσα μέχρι σήμερα, έστω και υποκριτικά, έλεγαν, ώστε να αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα για την προεδρική εκλογή.
Γι αυτούς, της... "αντιπολίτευσης", πρέπει να εφευρεθούν επιχειρήματα σοβαρά ή σοβαροφανή που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, ώστε να κάνουν το βήμα. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να πείσουν για το... ορθό της πράξης τους και το εκλογικό σώμα, ώστε να μην χάσουν τις ελπίδες για επανεκλογή, που είναι το Α και το Ω για τους ίδιους!
Έτσι, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες "επιχειρημάτων", που αντλούνται απο γκάλοπ, που παρουσιάζουν τον κόσμο να... απαιτεί προεδρική εκλογή, επειδή κινδυνεύει να χαθεί η... πολυπόθητη κυβερνητική σταθερότητα! Μάρτυρες ψεύτικων απειλών ότι κινδυνεύει η θέση μας... στην ΕΕ. Απειλές ότι οι αγορές θα... στενοχωρηθούν, αν δεν εκλεγεί πρόεδρος και θα αντιδράσουν βίαια η σπασμωδικά! Και φυσικά όλα τα παραπάνω, πάντα στα πλαίσια της αδιαμφισβήτητης ... "δημοκρατίας" μας, συνοδευόμενα με ισχυρές δόσεις τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού προς το εκλογικό σώμα, ώστε να μην αντιλαμβάνεται τι πραγματικά συμβαίνει.
Όσο για τη διατήρηση της... "σταθερότητας" που επικαλούνται, έχει κανείς να τους ρωτήσει για ποιά σταθερότητα ομιλούν. Γι αυτήν που είναι συνεργός στην εξαθλίωση; Γι αυτήν που συμβάλλει στην απώλεια των μικρών περιουσιών και την αύξηση των καθημερινών αυτοκτονιών; Γι αυτήν που πετσοκόβει την ελπίδα και σμπαραλιάζει το όνειρο; Ή τη σταθερότητα αυτήν που παράγει δισεκατομμυριούχους σε καιρό "κρίσης"; Ή μήπως αυτήν που διαμοιράζει τα ιμάτια της πατρίδας και τους κόπους δεκαετιών ενός ολόκληρου λαού και δεν αφήνει τίποτα όρθιο;
Μήπως εννοούν τη σταθερότητα της αμάθειας, τη σταθερότητα που μας πάει πενήντα και εκατό χρόνια πίσω, τη σταθερότητα που έχει ανατρέψει τις ζωές μας; Τη σταθερότητα νεκροθάφτη των ονείρων μας και κυρίως αυτών της νέας γενιάς που στέλνεται πεσκέσι σε δουλοπάζαρα του εξωτερικού;

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ