Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Το "Σχολειό μου αγαπημένο" της εκπαιδευτικού Φανής Τσεντικίδου - Ζέττα στην Πολιτιστική Στέγη των Κοκκινοπλιτών

  Σε κλίμα ιδιαίτερης αγάπης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 στην Πολιτιστική μας Στέγη η παρουσίαση του μαθητικού ανθο-ημερολογίου "Σχολειό
μου αγαπημένο" της συμπατριώτισσας εκπαιδευτικού κ. Φανής Τσεντικίδου - Ζέττα. Η κ. Φανή Τσεντικίδου - Ζέττα υπήρξε επί σειρά ετών Γενική Γραμματέας του Συλλόγου μας, ένα πρόσωπο ιδιαιτέρως αγαπητό από συμπατριώτες και φίλους, δραστήριο, με περίσσεια αγάπη για το εκπαιδευτικό της λειτούργημα και σε αυτή την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε κοντά της.


Το "Σχολειό μου αγαπημένο" αποτελεί ταυτόχρονα ημερολόγιο, ανθολόγιο και πηγή χρήσιμων γνώσεων για παιδιά, αλλά και για μεγάλους. Ξεφυλλίζοντάς το διαφαίνεται η διάχυτη αγάπη της εκπαιδευτικού προς του μαθητές της, οι οποίοι αποτέλεσαν την πηγή έμπευσής της, ενώ οι αναγνώστες του έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία, παροιμίες, ποιήματα από τη σχολική ζωή καθώς και αφιερώματα σε εθνικές επετείους.

Για το βιβλίο μίλησαν με ιδιαίτερη αγάπη η νυν Γενική Γραμματέας του Συλλόγου μας κ. Μέγα Ελένη, η κ. Χριστίνα Γαργαετίδου καθώς και η μαθήτρια-μέλος του χορευτικού μας Μαριτίνα Παπαδοπούλου.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συγχαίρει για μία ακόμη φορά την κ. Φανή Τσεντικίδου - Ζέττα για την εξαίρετη συγγραφική της προσπάθεια, της εύχεται το πόνημά της να είναι "Καλοτάξιδο", να το αγκαλιάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς και να αποτελέσει την αρχή για μια εξίσου δημιουργική και εμπνευσμένη συγγραφική συνέχεια.

Εκ του ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"