Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Γερμανικά και Ιταλικά τα νέα τμήματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης

 Συνεχίζονται με επιτυχία τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στη Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης. Ο Δήμος Κατερίνης δημιούργησε νέα τμήματα στη θεματική
ενότητα Γλώσσα και Επικοινωνία: Γερμανικά(Α1) και Ιταλικά(Α1) έχοντας λάβει υπόψη του το μεγάλο ποσοστό αιτήσεων εκμάθησης ξένης γλώσσας. 
Όπως δήλωσε η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης, σε θέματα σχεδιασμού και εκτέλεσης προγραμμάτων «δια βίου μάθησης», Ροδή Ελευθεριάδου Μελετλίδου: Ο όρος ¨διά βίου μάθηση (ή εκπαίδευση)¨ αναφέρεται σε μια φιλοσοφική αντίληψη σύμφωνα με την οποία η εκπαίδευση θεωρείται  μια μακροχρόνια διαδικασία που ξεκινάει από την γέννηση του ανθρώπου και συνεχίζει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ο όρος αυτός καλύπτει όλα τα είδη, τύπους και επίπεδα της εκπαίδευσης, τυπικής και μη τυπικής. Η επιμόρφωση και η συμπληρωματική εκπαίδευση αποτελούν μία διαρκή προτεραιότητα για το σύγχρονο άνθρωπο. Όλες οι μαθησιακές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουμε καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής μας και που έχουν σαν στόχο τη βελτίωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των εφοδίων, σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο ονομάζονται διά βίου μάθηση. Ο Δήμος Κατερίνης κατανοώντας τις ανάγκες-επιθυμίες  των δημοτών επενδύει στη μάθηση και προσφέρει στους πολίτες του τη δυνατότητα απόκτησης όχι μόνο νέων γνώσεων αλλά και την ευκαιρία καλύτερης δυνατής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου.
Στο τμήμα των Γερμανικών είναι ως επιμορφωνόμενη η Τοπική Σύμβουλος Περίστασης Κική Καραγιαννίδου, ενώ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ροδή Ελευθεριάδου-Μελετλίδου και Θοδωρής Παυλίδης παρακολουθούν το τμήμα των Ιταλικών αξιοποιώντας εποικοδομητικά τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τους.