Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΠΙΕΡΙΚΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συμμετείχε σε σχολικές δραστηριότητες, έπειτα από σχετικές προσκλήσεις. Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου συνόδευσε 70 μαθητές γ΄ γυμνασίου του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια και από εκεί ακολούθησαν τη Βεροιόστρατα, όπως ονομάζεται η πορεία του Αποστόλου Παύλου μέχρι το αρχαίο λιμάνι της Πύδνας, μέσω Κολινδρού και Μεθώνης. Στη δράση συμμετείχε η Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων Μαρία Συργιάννη, η Διευθύντρια και Καθηγήτριες του Σχολείου.

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το Λύκειο Κορινού, όπου είχε πολύωρη συνεργασία και επικοινωνία με τον Σύλλογο διδασκόντων και τους 85 μαθητές του Σχολείου. Πραγματοποίησε προβολή και ομιλία με θέμα «Η ζωή με μιαν ‘’άλλη’’ ματιά», παρουσιάζοντας την αποστολή της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο, συνδέοντάς την με την κοινωνική επικαιρότητα. Στο τέλος, δέχθηκε πολλές ερωτήσεις των μαθητών στις οποίες δόθηκαν οι αρμόζουσες απαντήσεις, στο πλαίσιο ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου.