Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Δίας Δίου-Ελπίς Ανδρομάχης 1-2 HD 12η Β' ΕΠΣ Πιερίας 30-11-2014 Διπλό προοπτικής Ανδρομάχης

Του Κολίτση Νίκου

Σε μία αμφίρροπη και επεισοδιακή αναμέτρηση,  που σημαδεύτηκε από την ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα από το διαιτητή, λόγω έντονων διαμαρτυριών και αποδοκιμασιών των
φιλάθλων των γηπεδούχων, η Ελπίς Ανδρομάχης απέσπασε πολύτιμη νίκη με 2-1 από την ομάδα του Δία στο Δίον, για την 12ηαγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας.
Η ομάδα του Δίου, με σαφείς επιθετικογενείς προσανατολισμούς, κυνήγησε το γκολ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες από πλεονεκτική θέση για να το πετύχει. Η ομάδα της Ανδρομάχης κατόρθωσε, με το απόλυτο των τελικών φάσεων σε ισάριθμες προσπάθειες, να σκοράρει με τον Kumbulla Kr. και να ανακτήσει το προβάδισμα πάλι με τον ίδιο παίκτη, μετά την προσωρινή ισοφάριση των γηπεδούχων με τον Γκελντή, όλα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο,  οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, όμως οι φιλοξενούμενοι με κοντά τις γραμμές και πρώτο χρόνο στις προσωπικές μονομαχίες, ήταν πολύ επικίνδυνοι στο μεγάλο χώρο και έχασαν ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Δία μέχρι το σφύριγμα της λήξης προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά δε στάθηκε ψύχραιμη στην τελική προσπάθεια, με τα περισσότερα επιθετικά της ατού μπλοκαρισμένα να στηρίζονται σε ατομικές ενέργειες για να απειλήσουν την εστία της Ανδρομάχης. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται έντονα για τις αποφάσεις του διαιτητή και τις υποδείξεις των βοηθών του στο δεύτερο ημίχρονο.
Man of the matchΟ νεαρός επιθετικός της Ελπίδας Ανδρομάχης KumbullaKr., με τα δύο γκολ που πέτυχε και τις αέρινες κινήσεις του με την μπάλα και ο μεσοαμυντικός Παγωνίδης με τις τοποθετήσεις, τις μεταβιβάσεις και τις κινήσεις του στο χώρο, αναδείχτηκαν πολυτιμότεροι παίκτες του αγώνα και έδωσαν στην ομάδα τους το δικαίωμα να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια το πρωταθλήματος και την είσοδό της στην εξάδα.
Highlightsοι νεαροί Καραίσκος Βαγγέλης (αριστερό back), Δόγκας Μάριος (αμυντικό χαφ), Καραμήτρος Δημήτρης (δεκάρι), όλοι συμμαθητές στο Γυμνάσιο της Κονταριώτισσας και επίλεκτα μέλη του προπαιδικού της ομάδας του Δίου, μαζί με τον Καραμήτρο Νίκο, (μαθητή δημοτικού), συνέβαλαν τα μέγιστα στην καταγραφή του ρεπορτάζ του αγώνα με εύστοχα σχόλια, ποδοσφαιρικές αναλύσεις επιπέδου, προβλέψεις και παρατηρήσεις, που θα ζήλευαν μεγάλοι και έμπειροι σχολιαστές και δημοσιογράφοι -επιφυλάσσομαι για την παρουσία τους εντός των γραμμών του αγωνιστικού χώρου σε αποδοχή της πρότασης που μου έκαναν για δημοσιογραφική κάλυψη αγώνα του πρωταθλήματος της κατηγορίας τους!- και με ανεβασμένη ψυχολογία από την εκτός έδρας νίκη τους επί των Ποντίων Κατερίνης με 3-2!, οι ένθερμοι φίλαθλοι της τοπικής ομάδας και τα πολλά μικρά παιδιά στον περιβάλλοντα χώρο και στις κερκίδες του γηπέδου, γεγονός που δείχνει ότι το μέλλον προδιαγράφεται ευοίωνο για την ομάδα του βασιλιά των θεών του Ολύμπου!

Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.