Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ειδικοί αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν για την καταπολέμηση των παράνομων τυχερών παιγνίων

Στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθησαν 4 άτομα στην Κατερίνη

Ειδικοί αστυνομικοί έλεγχοι με στόχο την καταπολέμηση των παράνομων τυχερών παιγνίων («φρουτάκια»), πραγματοποιήθηκαν χθες (20.12.2014), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 4 ατόμων, σε δύο περιπτώσεις στην Κατερίνη Πιερίας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, σε κατάστημα ιδιοκτησίας 37χρονου, διαπιστώθηκε ότι 43χρονος ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία 23 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ 28χρονος ημεδαπός ενεργώντας ως «τσιλιαδόρος» αντιλαμβανόμενος τον αστυνομικό έλεγχο, χρησιμοποιώντας κεντρικό υπολογιστή, έσβησε από τις οθόνες των υπολογιστών τα παράνομα παίγνια που εμφανίζονταν.
Ο 43χρονος και ο 28χρονος συνελήφθησαν, ενώ ο 37χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος αναζητείται. Από τον χώρο του καταστήματος κατασχέθηκε κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που λειτουργούσε ως «εξυπηρετητής» ( server ).
Επιπλέον, λίγη ώρα αργότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, σε κατάστημα ιδιοκτησίας 34χρονου, διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία 33 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ 38χρονος ημεδαπός ενεργώντας ως «τσιλιαδόρος» αντιλαμβανόμενος τον αστυνομικό έλεγχο, χρησιμοποιώντας κεντρικό υπολογιστή, έσβησε από τις οθόνες των υπολογιστών τα παράνομα παίγνια που εμφανίζονταν και συνελήφθησαν.
Από τον χώρο του καταστήματος κατασχέθηκε κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που λειτουργούσε ως «εξυπηρετητής» ( server ).
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον με αμείωτη ένταση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.