Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΨΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Συνάδελφοι αντιπρόσωποι στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πιερίας.  Το ερχόμενο Σάββατο 20/12/14 και ώρα 9 πμ θα γίνει η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των αντιπροσώπων στο
Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Θα ακολουθήσουν οι εκλογές για την ανάδειξη της Νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας και της Νέας Ελεγκτικής Επιτροπής.
Από το τέλος Νοέμβρη ακόμη, το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συνεργασίας  εξέδωσε την παρακάτω επιστολή ενόψει των προγραμματισμένων (τότε) εκλογών για τις 6 Δεκέμβρη που αναβλήθηκαν. 
Επαναδημοσιοποιούμε την επιστολή και σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στη συνέλευση και στις εκλογές για την ανάδειξη μιας Νέας Ταξικής – Αγωνιστικής Εκτελεστικής Επιτροπής στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ώστε να γίνει δυνατή η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στο νομό μας και η απόκρουση της Βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής   κυβέρνησης, τρόϊκας, Ε.Ε., μεγάλου κεφαλαίου.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ
    Της ΤΑΞΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


Συναδέλφισσα-συνάδελφε:
Την κατάσταση την ξέρεις, τη βιώνεις, δεν  χρειάζονται αναλυτικές περιγραφές.

Αξίζει μόνο να αναφέρουμε, ότι εδώ και πέντε χρόνια οι δυνάμεις του κεφαλαίου, έχουν εξαπολύσει ανελέητη επίθεση ενάντια στις δυνάμεις της εργασίας.
 Μεθοδικά, με σχέδιο, πότε με απειλές  ( χρεοκοπία) , πότε  με τρομοκρατία (δεν θα πάρουμε τη… δόση), πότε με υποσχέσεις ( τα μέτρα είναι τα τελευταία!! Έρχεται η… ανάπτυξη!!!)  κατάφεραν μέχρι σήμερα να αφαιρέσουν μια σειρά  εργατικά δικαιώματα, που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα από τις προηγούμενες γενιές. 
 Δεν υπάρχει πτυχή της ζωής μας που να μη έχουν τσαλακώσει.  Τεράστια μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις,  απανωτές  αντιδραστικές αλλαγές στα ζητήματα ασφάλειας-πρόνοιας   με αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης  και  περικοπές σε εφάπαξ, επικουρικές, υγεία, επιδόματα. Φοροληστεία με έκτακτες εισφορές που έχουν γίνει μόνιμες, με αύξηση  της άμεσης φορολογίας, με επιβολή νέων φόρων  (βλέπε ΕΝΦΙΑ).                                                                                                                                                                            Τα δημοκρατικά μας δικαιώματα περιορίζονται, ο αυταρχισμός περισσεύει. Ξυλοδαρμοί απεργών,  βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων, που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες, επιστράτευση στους κλάδους που πρωτοστάτησαν στους αγώνες… Τώρα σχεδιάζουν την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο,  νέα μείωση έως κατάργηση  των επικουρικών συντάξεων και του   εφάπαξ, νέες ανατροπές στο συνταξιοδοτικό. Δεν θα σταματήσουν  αν δε τους σταματήσουμε.
Συνάδελφοι. Η μήτρα του κακού βρίσκεται στην οικονομική και πολιτική εξουσία- δικτατορία των μονοπωλίων.          Η ανατροπή της προϋποθέτει συνδικαλιστικό κίνημα με ταξικό – αγωνιστικό προσανατολισμό. Προϋποθέτει στρατηγική ριζικών ανατροπών. Η τακτική του συμβιβασμού, των κοινωνικών διαλόγων, η  αντίληψη του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής συνεργασίας που  κυριάρχησαν στα ηγετικά κλιμάκια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ τα προηγούμενα χρόνια  αποδείχθηκαν καταστροφικά για το κίνημα.   Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις  που συγγενεύουν με τα  κυβερνητικά κόμματα ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ),  ιδιαίτερα στα ανώτερα κλιμάκια, στα λόγια ήταν αντίθετες με τις αντιλαϊκές πολιτικές και στην πράξη έβαζαν  και βάζουν πλάτη για να περάσουν και να εφαρμοστούν.  Τα παραδείγματα είναι πολλά… Η αποδοχή των ελαστικών σχέσεων εργασίας,  η συμβολή τους στη διαμόρφωση του νέου Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και του πειθαρχικού δίκαιου που έφερε και τα  συγχαρητήρια του τότε υπουργού  Ραγκούση. κ.ο.κ.
 Σήμερα με τη θέση τους «όχι στην αξιολόγηση –χειραγώγηση» σπέρνουν την αυταπάτη στους εργαζόμενους για μια δήθεν καλή αξιολόγηση. Κάνουν πως δεν γνωρίζουν πως η αξιολόγηση είναι ένα εργαλείο των κομμάτων που  διαχειρίζονται ή θα διαχειριστούν το σύστημα, που εξυπηρετεί το μικρό – ευέλικτο κράτος, την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Την ίδια στιγμή που βγαίνουν στα κεραμίδια για την αξιολόγηση καταθέτουν προτάσεις στον Μητσοτάκη για αποδέσμευσή της από τις ποσοστώσεις (ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΟΤΑ) για να μπορέσουν πιο εύκολα να την πλασάρουν στους εργαζόμενους.
Οι προσκείμενες  στην αντιπολίτευση συνδικαλιστικές δυνάμεις,  ( πρώην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σήμερα ΜΕ.Τ.Α.)   εγκλωβίζουν το κίνημα στη λογική του μικρότερου κακού, καλλιεργούν την αυταπάτη ότι αρκεί μια κυβερνητική αλλαγή για να λυθούν τα προβλήματά μας.  Η θέση αυτή ζημιώνει το κίνημα το αφοπλίζει , το αδρανοποιεί. Προβάλουν ως  αιτία των δεινών μας το «μνημόνιο»  και ότι η έξοδός μας από αυτό αρκεί για να  λύσει όλα τα προβλήματά μας.  Δεν λένε κουβέντα για το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, αφού δε το αμφισβητούν,  ούτε για τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. , αφού πίνουν νερό στο όνομά της. Σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες με ή χωρίς μνημόνια η εργατική τάξη υποφέρει.
Οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα έχουμε διαχωρίσει τη θέση μας από τη  στρατηγική της ενσωμάτωσης και της ήττας.
Αγωνιζόμαστε για κατακτήσεις στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος που θα ανοίγουν το δρόμο για ριζικές ανατροπές. Αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε ή να καθυστερήσουμε την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Αγωνιζόμαστε  να παρθούν μέτρα ανακούφισης του λαού στα ζητήματα των κοινωνικών δαπανών   (Παιδεία – Υγεία- Ασφάλεια) , και της φορολογίας.  Να αποτραπούν οι απολύσεις.     Να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. 
Στο   πλαίσιο δράσης  που προτείνουμε περιλαμβάνονται αιτήματα και στόχοι πάλης όπως:
Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Παιδείας και Υγείας για όλο το Λαό. Καμία επιχειρηματική δράση σε αυτούς του τομείς. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μέτρα προστασίας των ανέργων.
Κατάργηση των αντασφαλιστών νόμων .Καμία νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό.  Άμεση κάλυψη των  αναγκών των ταμείων από το κράτος. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για γυναίκες και βαρέα και ανθυγιεινά  ή μετά 35 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. 
Αυξήσεις εδώ και τώρα στους μισθούς,  που να καλύπτουν ένα μέρος  από τις απώλειες που έχουμε. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.
Λέμε όχι στη αξιολόγηση και τη σύνδεση με τους μισθούς που θα γεννήσει την «ανθρωποφαγία» μεταξύ μας. Αποκατάσταση των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις τους. Καμία αδικαιολόγητη απόλυση δημοσίου υπαλλήλου. Προσλήψεις προσωπικού για κάλυψη των αναγκών απρόσκοπτης λειτουργίας των δημόσιων  κοινωνικών υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης του λαού.
Συνάδελφε –συναδέλφισσα
Στη διατύπωση των αιτημάτων   και στα λόγια μπορεί να συμφωνούμε όλοι.  
Οι άλλες όμως συνδικαλιστικές δυνάμεις κρύβουν τις αιτίες της λαϊκής δυστυχίας.   Δεν λένε κουβέντα ότι στόχος της αντιλαϊκής πολιτικής είναι η δημιουργία φτηνής εργατικής δύναμης για το κεφάλαιο. Ότι ο στόχος για μικρό- ευέλικτο κράτος   και οι λεγόμενες αποκρατικοποιήσεις σημαίνει  λιγότερες κοινωνικές παροχές για το λαό, περισσότερα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο.
 Κρύβουν  ότι  η αντιλαϊκή πολιτική είναι άρρηκτα δεμένη με την εξουσία- δικτατορία των μονοπωλίων και της Ε.Ε.
Ότι όσο θα εφαρμόζεται η πολιτική του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου τα προβλήματά μας θα γίνονται ακόμα πιο εκρηκτικά, η ζωή μας θα χειροτερεύει.   Ότι στο  πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση και προοπτική. Ότι οι όποιες κατακτήσεις μας θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα.

Τα προβλήματά μας θα λυθούν οριστικά μέσα από ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης και με μια πολιτική που θα συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, θα σπάσει τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, θα μετατρέψει σε κοινωνική - λαϊκή περιουσία όλο τον πλούτο που παράγεται, απελευθερώνοντας  τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και ικανοποιώντας τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει ο λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει. Μόνο στο πλαίσιο μιας τέτοιας προοπτικής θα απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από το σαράκι της ανεργίας και των απολύσεων, θα έχουμε δωρεάν σχολεία και μόρφωση για όλα τα παιδιά, θα έχουμε δωρεάν γιατρούς, φάρμακα, παιδικούς σταθμούς, σταθερή μόνιμη δουλειά, ελεύθερο χρόνο και διακοπές για όλους.
Αυτή την  προοπτική  υπηρετεί ο αγώνας των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Σε αυτόν τον δρόμο σε καλούμε να συστρατευτείς και να αγωνιστείς μαζί μας.  Σε αυτό τον δρόμο πρέπει να κτιστεί η ενότητα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Ο δρόμος αυτός δεν είναι εύκολος.  Απαιτεί κόπο και θυσίες. Απαιτεί σύγκρουση με τις κυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις.    Όμως όσοι τον βαδίζουμε παίρνουμε  κουράγιο και δύναμη από το γεγονός  ότι κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην τάξη μας, απέναντι  στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας. Είμαστε σίγουροι ότι είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να κινήσει μπροστά τον τροχό της ιστορίας.  Κάθε άλλη επιλογή θα καταντήσει το κίνημα θολή διαμαρτυρία, χωρίς προοπτική, χειραγωγήσιμο στη μια ή την άλλη κυβερνητική εναλλαγή της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής   στα πλαίσια του Ευρωμονόδρομου. Γι΄αυτό σε καλούμε:

Συστρατεύσου- Συμπορεύσου μαζί μας.
ΔΥΝΑΜΩΣΕ  ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας
του Νομαρχιακού τμήματος την ΑΔΕΔΥ Πιερίας
ΨΗΦΙΣΕ
ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ