Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Σεμινάρια Εκμάθησης της Τέχνης της Φωτογραφίας

από το ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης
Το ΚΕΑΣ ΞΥΝΗΚέντρο Δια Βίου Μάθησης «Ένα», ανακοινώνει την έναρξη νέων σεμιναρίων εκμάθησης της Τέχνης της Φωτογραφίας, στη Θεσσαλονίκη. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα έως 2Νοεμβρίου.
Εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα, το σεμινάριο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική εφαρμογή, ώστε ο σπουδαστής από τα πρώτα κιόλας μαθήματα να εφαρμόζει στοstudio και στον σκοτεινό θάλαμο, όσα διδάσκεται στη θεωρία.
Το σεμινάριο διαρκεί συνολικά 80 ώρες, αναλυτικά, οι ενότητες είναι οι εξής:
-         Ιστορία φωτογραφίας
-         Εισαγωγή στο φως-Θερμοκρασία κέλβιν
-         Φωτομετρία
-         Φωτογραφικές μηχανές 35 mm-Μεσαίο format 
-         Φωτογραφικοί φακοί
-         Σύνθεση της εικόνας - Ιστορία της τέχνης
-         Στούντιο φλάς
-         Πορτρέτο-Τοπίο
-         Επεξεργασία εικόνας (Photoshop)
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να καλύψει σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο την τέχνη της φωτογραφίας, από τη λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών, τη φωτογραφική λήψη έως και την ψηφιακή επεξεργασία της φωτογραφίας.
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους όσους τους ελκύει η τέχνη της φωτογραφίας και επιθυμούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να μπορούν να «αποθανατίζουν» και να επεξεργάζονται τις εικόνες. Τα σεμινάρια μπορούν να παρακολουθήσουν τόσο αυτοί που ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία ερασιτεχνικά, ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης, όσο και αυτοί που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη φωτογραφία είτε επαγγελματικά, είτε να τη χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο στο επάγγελμά τους.
Ακόμη περιμένεις;
Δήλωσε το ενδιαφέρον σου εδώ: