Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας

Συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα για – κατά περίπτωση – κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καταδικαστικές αποφάσεις, παράνομη είσοδο και διαμονή στην ελληνική επικράτεια, κ.α.
Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, συνεχίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, οι εντατικοί έλεγχοι στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης).
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα για – κατά περίπτωση – κατοχή ναρκωτικών ουσιών, καταδικαστικές αποφάσεις, παράνομη είσοδο και διαμονή στην ελληνική επικράτεια, κ.α.
Ειδικότερα:
  • από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαλάτιστας, συνελήφθη στη Χαλκιδική, 53χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών, φυλάκισης 6 ετών και 15 μηνών, για παράνομη ανασκαφή σε αρχαιολογικό χώρο, αρχαιοκαπηλία και απάτη.
  • από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σερρών, συνελήφθη σε χωριό των Σερρών, 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μία απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
  • από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, συνελήφθη στη Χαλκιδική, 38χρονος ημεδαπός , για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο, ύψους 63.119,97 ευρώ.
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, συνελήφθη στη Νάουσα Ημαθίας, 37χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, σε έρευνα της οικίας του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
    • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 28 γραμμαρίων,
    • μία αναλογική ζυγαριά και
    • ένας τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.
  •  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, συνελήφθη στη Νάουσα Ημαθίας 50χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης.
  •  από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κιλκίς, Χαλκιδικής, Πέλλας και Πιερίας, συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και διέμεναν παράνομα στην ελληνική επικράτεια .
  •  από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ημαθίας και Πιερίας, συνελήφθησαν δύο άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για διάφορα αδικήματα.
  • από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση του Κ.Ο.Κ. (μέθη).
    Σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.