Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Κατερίνη: Καταδικάστηκαν οι γονείς που βασάνιζαν τα παιδιά τους

Το δικαστήριο έκρινε ότι το ανδρόγυνο κακοποιούσε συστηματικά και κατά τρόπο βάναυσο τα ηλικίας 10 και 9 ετών -σήμερα- παιδιά του. 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πέρσι τον Ιούνιο σε χωριό έξω από την Κατερίνη, όπου ζούσε η οικογένεια, με συνέπεια να συλληφθούν οι γονείς και να παραπεμφθούν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, το οποίο καταδίκασε τον καθένα σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Το δικαστήριο όμως αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους υπό όρους τους γονείς -έναν 34χρονο Έλληνα και την 35χρονη ρουμανικής καταγωγής σύζυγό του- μέχρι την εξέταση της υπόθεσης στο Εφετείο. Το 10χρονο αγοράκι και το 9χρονο κοριτσάκι φιλοξενούνται σε ίδρυμα ανηλίκων στην Καβάλα.

Εισαγγελέας: Πρόκειται για «γονείς-τέρατα»

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αυτής της ασύλληπτης υπόθεσης κακοποίησης έγιναν γνωστές κατά την εκδίκασή της στο Κακουργιοδικείο. Όπως αποκαλύφθηκε, οι «γονείς-τέρατα» -σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που υιοθέτησε η εισαγγελέας της έδρας Αργυρή Βαλούση- έστελναν τα παιδιά τους να κλέψουν κι όταν αυτά επέστρεφαν με άδεια τα χέρια στο σπίτι τα βασάνιζαν, δίκην «τιμωρίας». Οι γιατροί που εξέτασαν τα δύο αδελφάκια, διαπίστωσαν ότι έφεραν εκδορές, μώλωπες, κατάγματα και εγκαύματα.

Ο δάσκαλος είδε τους μώλωπες

Η υπόθεση ήρθε στο «φως» τον περυσινό Ιούνιο όταν δάσκαλος των παιδιών διαπίστωσε σημάδια κακοποίησης στα κορμιά των μαθητών. Ένα χρόνο πριν ο διευθυντής του δημοτικού, όταν εντόπισε κι αυτός σημάδια κακοποίησης και υποσιτισμού, επιχείρησε ανεπιτυχώς να έρθει σε επαφή με τους γονείς.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr