Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Αυτόφωρες συλλήψεις από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας

Το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν συνολικά 9 άτομα για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και την παράνομη οπλοκατοχή, περιπολούντες αστυνομικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν κατά το τελευταίο 24ωρο συντονισμένους ελέγχους και προχώρησαν στη σύλληψη 9 ατόμων.
Ειδικότερα:
  • από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 27 και 22 ετών, για απόπειρα κλοπής χάλκινων καλωδίων από αντλιοστάσιο σε χωριό των Σερρών. Ειδικότερα, οι παραπάνω μαζί με ένα ακόμα άγνωστο άτομο εισήλθαν πεζοί στο χώρο και αφού έσκαψαν δίπλα από υπόγειο σωλήνα, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χάλκινα καλώδια, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Σε έρευνα του οχήματος που χρησιμοποίησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου.
  • από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, συνελήφθη στις Σέρρες, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι από ιερό ναό, αφαίρεσε το τσαντάκι ενός 33χρονου, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά αντικείμενα. Στην κατοχή του 39χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν τσαντάκι, καθώς και το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό και τα προσωπικά αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.
  • από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου Κιλκίς συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση του Κ.Ο.Κ. (στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης).
  • από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης συνελήφθησαν στην Κατερίνη, δύο άτομα για παράβαση του νόμου περί όπλων.
  • από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης συνελήφθησαν, σε χωριό της Πιερίας, δύο άτομα οι οποίοι εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών συνελήφθη ένα άτομο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.