Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Αυτόφωρες συλλήψεις(18) που πραγματοποιήθηκαν από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας

Συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα για διάφορα αδικήματα
Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού με σκοπό την αντιμετώπιση
διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, την παράνομη οπλοκατοχή, αλλά και την εξακρίβωση του νόμιμου της διαμονής, αλλοδαπών υπηκόων στη χώρα μας, περιπολούντες αστυνομικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν κατά το τελευταίο 24ωρο συντονισμένους ελέγχους και προχώρησαν στη σύλληψη 18 ατόμων.
Ειδικότερα:
- Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, συνελήφθη στην Εθνική Οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης, ένας 54χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε έρευνα του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • πιστόλι κρότου, με μία γεμιστήρα με 4 πυροδοτικά φυσίγγια, 
  • πτυσσόμενα στιλέτα, 
  • συσκευές εκτόξευσης χημικών ουσιών (σπρέι), 
  • λεπίδες τοποθετημένες και κρυμμένες μέσα σε ειδικές μεταλλικές και 
  • πιστόλι αερίου απομίμηση με γεμιστήρα και 1 πλαστικό σφαιρίδιο.
- Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου Κιλκίς σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας , συνελήφθη σε χωριό του Κιλκίς, ένας 52χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Ειδικότερα, ο 52χρονος είχε εγκαταστήσει κάμερες συνδεμένες με καταγραφικό ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίες κατέγραφαν δημόσιο δρόμο χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής.
Σε έρευνα της οικίας του παραπάνω, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, 
  • δύο μικροκάμερες και 
  • μία συσκευή αποθήκευσης δεδομένων.
- Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, συνελήφθη στην Βέροια μία 23χρονη ημεδαπή, διότι σε έρευνα της οικίας της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 88 πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί. Τα κατασχεθέντα πακέτα τσιγάρων θα αποσταλούν Τελωνείο Βέροιας για προσδιορισμό διαφυγόντων δασμών.
- Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 51χρονος ημεδαπός, για κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου από εργαστήριο επισκευής κινητών τηλεφώνων 37χρονου που έγινε την 14.10.2014 στη Χαλκιδική. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχο του, καθώς και τμήμα ναρκωτικού δισκίου, χωρίς ιατρική συνταγή.
- Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, συνελήφθη σε χωριό του Κιλκίς, μία 48χρονη ημεδαπή, διότι σε έρευνα της οικίας της, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
- Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές ηλικίας 57 και 53 ετών, διότι από κατάστημα εμπορίας τροφίμων (μίνι μάρκετ) 54χρονης αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα, πλην όμως έγιναν αντιληπτές και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην νόμιμη κάτοχό τους.
- Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας, συνελήφθη σε χωριό της Ημαθίας, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι προέβη σε άσκοπους πυροβολισμούς έξω από την οικία του.
- Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, συνελήφθη στη Χαλκιδική, ένας 67χρονος ημεδαπός, διότι προέβη στην πώληση 5 οικόσιτων ζώων αντί του ποσού των 70 ευρώ χωρίς παραστατικά στοιχεία.
- Από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κιλκίς και Σερρών συνελήφθησαν δύο άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.
- Από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κιλκίς και Σερρών, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και διέμεναν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.
- Από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χαλκιδικής, Πέλλας και Κιλκίς, συνελήφθησαν τρία άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
- Από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χαλκιδικής και Πέλλας, συνελήφθησαν δύο άτομα για παραβάσεις της υγειονομικής νομοθεσίας.
Σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.